Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


week 34

 

Lieve Marianne,

 

maandag 21 augustus

 

De vakantie is voorbij, tenminste voor Edwin, Rick, Niels en voor mij. Klaar, wij zijn 4 weken weg geweest. Sommigen zelfs met hun eigen vrouw. Maar dat zie je ook wel een beetje aan Rick.

Zelf ben ik van de 4 weken er bijna 2 naar Curacao geweest.

Ik heb daar gedoken.

Niemand zit op dat verhaal te wachten, maar ik ga het toch even vertellen.Niet over mij. Ik bedoel, alle duikverhalen lijken op elkaar.

Ik wil jullie iets vertellen over mijn Duikmeester van Scuba Lodge

Die heet Daan, hij is 24 jaar oud, in Nederland gestopt met 3 studies, wel veel aangehaakt bij heel veel uitgaansgelegenheden wist niet wat hij met zijn leven moest, ging naar Curacao waar zijn ouders wonen om daar in de horeca te gaan werken onder het motto, als ik toch elke dag in de kroeg ben kan ik er ook beter proberen geld mee te verdienen.

Beetje methode Edwin Evers, die ook altijd zei, als ik toch altijd al plaatjes zit te mixen, erdoorheen zit te praten en stemmetjes nadoe, dan kan ik er ook beter proberen geld mee te verdienen, al is het maar een klein beetje

Goed, dus die Daan staat daar 2 dagen achter de bar, iemand vraagt of hij niet duikinstructeur wil worden. En Daan zegt, ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik dat kan. Hij haalt binnen een paar maanden al zijn papieren en vervolgens blijkt hij, zonder dat hij dat weet, een geweldige leraar.

Ik geef wat voorbeelden.

Mijn dochter en ik gingen met hem duiken. Mijn dochter voor het eerst, ik heb 25 jaar geleden mijn duikbrevet gehaald maar ook niet meer dan 12 keer gedoken.

Mijn dochter begon met een introductieduik, ik met een herhalingsduik.

Wat Daan betreft kon dat samen, want dan had je elkaar.

Wij kwamen een beetje gespannen aan.

Maar Daan legde in 3 minuten uit wat we gingen doen en hoe, en –vraag niet hoe het kan- maar we  hadden er gelijk enorm veel zin in.  Misschien door zijn  vrolijke lach maar vooral het gevoel van, wij gaan hier met elkaar zo enorm van genieten. We moesten vantevoren wel een paar vragen beantwoorden, maar die stelde hij zo dat je het ook niet echt fout kon doen.

Bv Denk je dat- ook al is het niet logisch- je als onder water weer naar boven gaat je adem in moet houden of - en dat is natuurlijk veel slimmer- juist uit blijft ademen. En toen mochten we duiken en dat ging fantastisch.

De dagen erna kwam ook de theorie voor mijn dochter.

Die moest wel een dik boek leren maar, zoals Daan zei, ik weet dat je kunt duiken, je hebt het laten zien. Je kan het, dus dan mag de theorie geen probleem worden.

Let op onderwijs. Voor mensen die het belangrijkste in de praktijk beheersen mag de theorie eigenlijk geen probleem worden.

Het aflsuitend examen- ze had echt wel heel goed gestudeerd, begon Daan met. Het zijn 50 MC vragen, vraag 10 is moeilijk, dat antwoord is D.

Als je andere vragen niet weet, vraag het aan mij dan maken we ze samen. Immers, we duiken ook samen.

Ja, kijk mensen, zo kan het ook.

Ze is glansrijk geslaagd met slechts 2 fout, maar die had zelfs Daan ook fout. Het duiken was een feest, en vol vertrouwen.

 

Het is net als met Ali B die bij mijn op school ooit examen brood en banket deed.Voor zijn examen moest hij krentenbollen bakken. Die waren zo verschrikkelijk slecht dat een 3 echt nog teveel was. Maar wat zei de bakker die hem les gaf en er niet aan moest denken om hem nog een jaar in de klas te hebben?  Die zei, weet je Ali, ik geef je een 6 voor je bollen, dan ben geslaagd maar je moet wel beloven dat je echt nooit echt bakker  wordt. Jij kunt beter lullen dan bakken. Kijk zo, kan het dus ook.

 

Het was dus prachtig. Maar ik ben ook altijd blij als ik weer mag werken.Zeker met mijn vrienden,… en met Niels.

Wat is er de afgelopen weken allemaal gebeurd?

Ik praat iedereen even bij.

Het lijkt erop dat we binnenkort toch een regering hebben.

Of laat ik het zo zeggen, de betrokken partijen hopen er uit te zijn voor prinsjesdag 2018.

 

Verder werd er in het voetbal veel gekocht en verkocht voor werkelijk bizarre bedragen.

Neymar werd voor 222 miljoen verkocht van Barcelona  aan Paris St Germain.

Paris wil overigens ook Mbappé van Monaco voor 150 mijoen.

Barcelona wilde Coutinho kopen van Liverpool voor 100 miljoen, maar dat vindt Liverpool te weinig

Davide Sanchez heeft een jaartje in het eerste van Ajax gespeeld en gaat weg voor 42 miljoen.

Voor minder dan 10 miljoen krijg je van een speler alleen zijn schoenen en een foto met handtekening.

De HHC Hardenberg, 2e divisie club uit het gelijknamige dorp waar sinds vorig jaar ook elektriciteit is heeft zich voor 18 miljoen versterkt met Bert van de Slagmulders van de E1 van Stadskanaal.

Enige voetballers die nog voor een redelijke prijs te koop zijn, zijn de Nederlandse topvrouwen vrouwen die overigens wel superieur de EK hebben gewonnen. Danielle van de Donk en Kelly Zeeman, krijg je nog gewoon voor onder de 100 duizend.

Die gaan dus ook naar Hardenberg, maar gewoon bij Edwin thuis.

 

Verder waren er de aanslagen in Barcelona. Een groep kansloze jonge zogenaamd gelovigen die niet in staat zijn om iets te maken van hun eigen leven en daarom bepalen dat toevallig aanwezigen dan ook maar dood moeten of op zijn minst zwaargewond. Het is vermeende uitzichtloosheid der uitzichtloosheden. Maar vooral  groot verdriet voor de nabestaanden.

Ik voel de machteloosheid in mij, maar tegelijk de nog grotere kracht om extra vrolijk door te gaan.

 

dinsdag 22 augustus

 

We pakken de draad op. Ik stel voor dat bij het journaal of in de kranten vanaf nu minimaal 60% positief nieuws wordt behandeld, ipv van de krappe 3% waar we nu op zitten.

Zwemmer Maarten van der Weijden heeft een nieuwe uitdaging.

Onlangs zwom hij het kanaal op en neer. En daarvoor heeft hij al een keer 24 uur achter elkaar gezwommen.

De voormalig olympisch kampioen wil volgend jaar in drie dagen de Elfstedentocht zwemmen. Dat is 200 kilometer.  Het grote doel van Maarten is om binnen 2 jaar kieuwen en een rugvin te hebben en erna naar de zaragozazee te zwemmen om daar te paren. Kijk dat is positief

 

woensdag 23 augustus

 

Bij de EK hockey hebben de mannen met 5-0 van Belgie verloren maar de vrouwen hebben met 10-0 gewonnen van Tsjechie. En kijk, zo maak je positief nieuws. Opgeteld heeft Nederland dus met 10-5 gewonnen. Kijk nieuwsberichten, zo kan het dus ook.

En door zo te kijken zul je zien dat de Nederlandse mannen gewoon nog 1e in de poule worden.

 

donderdag 24 augustus

 

Na een waarschuwing van de spaanse politie is gisteren een concert in de Maassilo in Rotterdam afgelast wegens terreurdreiging. Niet veel later arresteerde de  politie van Rotterdam een Spaanse man met een busje vol met gasflessen. De man zei dat hij automonteur was en daarom al die gasflessen in zijn bus had. En nu komt het goeie nieuws. Daar trapt de Rotterdamse politie natuurlijk niet in. Ja hoor, een automonteur, uit Spanje, in Nederland met een hele bus gasflessen, ’s avonds.

Dan kun je ook met een complete tank over de Coolsingel rijden en zeggen dat je kapster bent op weg naar een moeilijke klant.

En nog beter nieuws. De Rotterdamse politie pikt van alle busjes in de stad, precies deze eruit. Complimenten. Positief

 

vrijdag 25 augustus

 

Ajax is uitgeschakeld voor de Europaleague. Het mooie is dat ze dan niet de finale kunnen halen en dus wordt dan niet direct erna het halve team weg gekocht. Positief.

 

In het weekend worden in Nederland beduidend minder kinderen geboren dan op andere dagen. Kijk en dat geeft weer eens aan hoeveel mensen van het weekend houden. Logisch, je gaat toch niet op je vrije dag liggen bevallen. Dat zou wel heel stom zijn. Heb je net lekker weekend en dan ga je liggen schreeuwen en scheuren. 

Ook sterven doen Nederlanders tegenwoordig iets meer op weekdagen dan vroeger.  En wat dat laatste zou ik zeggen. Plak voortaan  elke week de vrijdag en de maandag aan het weekend, dat scheelt enorm