Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 45

 

Lieve Marianne,

 

maandag 6 november 

 

Gisteren was ik bij het concert van Bruce springsteen in New York.

Voor degenen die het niet weten. Bruce speelt 2 maanden niet in enorme stadions maar op Broadway in een zaal voor 950 mensen. En niet met band, met Bruce alleen, met gitaar. Hij vertelt verhalen en speelt zijn allermooiste nummers ingetogen.Toen ik las dat the Boss dat ging doen, heb ik gelijk een kaartje gekocht en een ticket naar New York.  En ja, het was geweldig, onwaarschijnlijke beleving en het is helemaal niet waar want ik ben natuurlijk niet echt geweest, maar soms is het gewoon leuk om je iets voor te stellen wat je heel graag had willen doen. 

 

De Keniaanse overheid wil twee leeuwen, die op een homoseksuele manier met elkaar knuffelen, uit elkaar halen. Zo wordt gehoopt dat de dieren in het Masai Mara-natuurreservaat hun " verkeerde gedrag" afleren. 

Een functionaris zegt  geloven te dat de leeuwen "bezeten" zijn. Ook noemt hij de mogelijkheid dat de leeuwen het gedrag van homoseksuele stellen die het park bezochten moeten hebben gekopieerd.

Zo was bv vorig jaar Kevin Spacey vorig jaar een week in het park op safari.

De functionaris wil bovendien een onderzoek of de leeuwen wel echt mannen zijn, ook al hebben de dieren alle uiterlijke kenmerken van leeuwen.  Homoseksualiteit is strafbaar in het Afrikaanse land. Volgens de functionaris komt er ook een onderzoek naar de giraffen met hun verwijfde loopje alsof ze de hele dag op hoge hakken staan. Flamengo’s zijn sowieso niet meer welkom in het park, met hun roze veren in hun reet de hele dag gebukt door het water cruisen. Of zoals de functionaris zei. Dat doen ze maar in de grachten van Amsterdam

Rob Geus is afgelopen weekend vader geworden van een zoon. Zijn vrouw Suzanne is zaterdag bevallen in de opvallend schone keuken van het ziekenhuis. Binnekort wordt de borstvoeding door de smaakpolitie beoordeeld.

Lil' Kleine heeft onlangs in een maand 4.000 euro aan verkeersboetes gekregen. De rapper vergat onder andere parkeergeld te betalen en reed hier en daar te hard. 4000 euro lijkt veel maar als je een maand in amsterdam je parkeergeld wel betaalt ben je bijna hetzelfde bedrag kwijt. Maar goed op de vraag aan Lil Kleine waarom hij zich vrijwel nooit houdt aan de toegestane snelheid antwoordde hij. Ik ben nu eenmaal rapper.

 

 

 

 

 

 

 

dinsdag 7 november

 

Gisteren had ik een vergadering op Terschelling met Geraldine Kemper. Zij wilde samen met mij een nieuwe reeks  “3 op reis” maken met onder andere reizen naar de Malediven en de Ngornogorokrater. Ik heb direct aan 538 laten weten dat ik een aantal weken niet beschikbaar ben…… en dat is natuurlijk ook helemaal niet waar, want dacht je nu echt dat Geraldine Kemper zou denken, weet je wie ik eens ga vragen, een ouwe man van 56  …Nee natuurlijk niet, dat weet ik ook wel. Dat weet iedereen.

 

George Clooney heeft zijn acteercarrière op een laag pitje gezet. Over de reden daarvoor is hij tegenover de Britse krant The Sunday Times vrij praktisch: hij heeft het geld niet meer nodig.

De regisseur geeft in het interview nog een andere verklaring. "Ik heb heel lang geacteerd, maar ik ben nu 56. Ik ben niet meer de kerel die het meisje krijgt aan het einde. Laat dat een boodschap zijn voor alle mannen van 56 die nog steeds denken dat dat ze woest aantrekkelijk zijn met hun geverfde haren en hun jasje met bloemenmotief en hun net wat te dikke buik over de rand van krampachtig dichtgesnoerde spijkerbroek.    George legt hij uit dat hij het geld dat hij verdiende met acteren ook niet meer nodig heeft. Per film kreeg hij een paar miljoen, alleen al voor de Nespressoreclame 40 miljoen. Bovendien heeft hij  net een tequilabedrijf verkocht voor een miljard. Voor de duidelijkheid. Dit soort mannen van 56 hebben juist nog wel kans op het meisje aan het eind van de avond. En dan komt het erop aan dat je daar als man met die macht snapt hoe je daar dan mee omgaat.

En ja hoor, het is officieel begonnen. Het is weer Zwarte Pieten tijd. 

Of Pieten. Ik bedoel Pieten 

Bij de Amsterdamse sinterklaasintocht krijgen de bijna 400 pieten een compleet nieuw uiterlijk. Met nieuwe felgekleurde pakken en pruiken van halflang, donkerbruin golvend haar, en wat roetvegen krijgen ze het uiterlijk van Spaanse edellieden uit de zestiende eeuw. De Spanjaarden zijn woedend. Alsof elke Spanjaard in die tijd door een schoorsteen naar binnen gleed om ongevraagd een huis binnen te vallen. Dat doet een Spanjaard niet, aldus de Spaanse overheid. Amsterdam denkt verder na over wat ze ze nu kunnen doen. Voorlopig is het grootste deel van de raad het meest voor Poolse stucadoors met kalkvegen op het gezicht.

 

woensdag 8 november 

 

Vanmorgen werd ik gebeld door Dick Advocaat, er waren teveel afzeggingen bij Oranje en bovendien ligt het niveau niet meer zo hoog als een paar jaar geleden of ik zin had om 2 wedstrijdjes mee te spelen. 

Is ook niet waar, maar dit zit niet eens zo gek ver af van de waarheid.

 

Ik heb nu al een paar dingen genoemd die niet waar zijn maar misschien heel leuk zouden zijn als ze wel waar waren. 

Andersom zijn er ook  dingen die wel waar zijn waarvan je hoopt dat ze niet waar zijn. Bv als je iemand een beetje denkt te kennen, en je vindt diegene aardig, je kan er mee lachen, en die blijkt in andere omstandigheden - waar jij niets van weet –voor anderen helemaal niet zo leuk te zijn geweest. 

Dan is het opeens heel vervelend als dát wel waar is. 

Dan voel ik me toch een soort van slachtoffer in de 2e generatie. 

Blijkbaar ben ik veel te naief. Ik ga graag uit van het goede in mensen

Ik moet toch echt beter opletten

 

donderdag 9 november 

 

Een schaap let dus al beter op dan ik. Uit onderzoek blijkt dat een schaap gezichten kan herkennen. Tenminste menselijke gezichten. Moet je nagaan, en schaap herkent gezichten. Ik ben echt een stadsjongen, ik zou echt geen schaap herkennen. Sterker nog ik maak als ik buiten de stad ben naar dieren altijd dierengeluiden. Als ik op de fiets langs een koe kom, roep ik altijd mwaaaahhhh, een geit kan van mij altijd rekenen op een meeeeeeeee, zelfs tegen elke reiger roep ik reiger. Ik weet ook best dat alleen stadse sukkels dat doen. En tegen elk schaap roep ik dus ook beeeeeeee.

Maar nu weet ik dus dat schapen weten wie ik ben.

Die zien mij aankomen op de fiets en knikken naar elkaar met een blik. Heb je hem weer, gaat ie weer beeee roepen en denkt dan dat ie grappig is.

Ik moet echt beter opletten.

 

Dan een mooi succesje voor Nederland. Van alle landen waar de moedertaal niet het Engels is, staat Nederland bovenaan in de lijst van beste Engelssprekers. And that is natururally good to hear. Because becoming the best Englishspeaking country in which English is not the Motherlanguage was not so but a cat in the baggie. Then you have to come from good houses. 

Of zoals een groot Nederlands trainer ooit al zei.

To become the best you have to pull everything out of the closet.

Maar mooi dus om te horen dat wij zo goed zijn in Engels.

Ubrigens denke ich dass wir ach die Besten sind in Deutsch, denn dass ist fur uns auch apfelchen eichen

Et en Francais nous sommes aussi, het neusje van de zalm,  Le Petit nez de Salmon Kortom, ja, wij spreken onze talen

 

En jammer dat de meestervoorspeller vandaag niet aanwezig kon zijn door de nasleep van de begrafenis van zijn moeder. Hij heeft gevraagd of ik daarom de wedstrijd van Oranje vanavond tegen schotland wil voorspellen. Ik heb er niet zoveel verstand van als Viggo maar ik zeg 0-1 voor Nederland.

Zondag is tegen Roemenie. Die voorspelling laat ik volgende week weten.

 

vrijdag 10 november

 

Waylon gaat namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival.

Om te zorgen dat hij erna geen ruzie krijgt gaat ie dit keer in zijn eentje. Voor de duidelijkheid.

Ik vind het wel een goede keuze.

Ik hoop op een mega groovende soul song waarbij Waylon halverwege als James Brown neerstort en kruipend terug komt voor de laatste hartverscheurende uithalen. 

 

Vandaag krijgt onze dochter haar bachelordiploma Geneeskunde.

Ik weet nog hoe ontroerd ik was toen ze na 7 meter onderwater door een gat moest zwemmen en haar A diploma veilig stelde. Kun je nagaan hoe ik er nu bij zit. Vaders en dochters. Het is wat.