Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 15

 

Lieve Marianne,

 

maandag 10 april

 

In de Formule 1 race in China is Max Verstappen geeindigd als 3e.

Tegenwoordig begint Max het liefst op de 16e plaats in de startrij want dan kan ie lekker veel inhalen. Tuurlijk zei Max, ik kan ook als 1e starten maar dan rij je maar de hele tijd op kop. Dan is er geen bal aan. 

Dat is als een slalom zonder paaltjes.

 

Het rijk verdient steeds meer aan kleine verkeersboetes.

De flitspaal die het meeste geld in het laatje van de gemeente of het Rijk brengt, staat in Hilversum.   Op Noordereinde, zeg maar tussen mijn huis en de studio.Die flitskast leverde vorig jaar gemiddeld 710 euro per uur op, 

Totaal per jaar 6.237.365 euro. 

Hilversum Heeft daarmee dit jaar de Nationale Snelheids Boetebeker binnen gesleept. Afgekort ook wel de NSB-beker  genoemd.

 

Wat veel mensen tegenwoordig doen in parkeergarages  om niet te betalen  is het zogenaamde treintje-rijden. Dan probeer je vlak achter de auto voor je onder de slagboom door te gaan. 

Maar die slagboom reageert via een elektrische lus in de grond op de massa van een auto. Als die voorbij is dan daalt de slagboom. 

Het lukt daarom alleen als de achterste auto zo dicht op de voorste rijdt dat het lijkt of het 1 auto is. Bumper aan bumper.

Max Verstappen doet dat anders, die laat de persoon in de voorste auto zijn pas in de automaat doen en als de slagboom opengaat scheurt Max er snel omheen.

Ik heb zelf een enorme hekel aan bumperklevers.

Laatst ook weer. Vlak achter me, zo’n opgefokt wijf in een grote witte auto achter me. Echt, op mijn bumper, en gebaren maken, en op de ruit slaan, dus ik gas geven, zij blijft op de bumper, en ze geeft me de middelvinger en schreeuwen. Ik nog meer gas, zij nog harder schreeuwen, en maar op mijn bumper. Ik nog eens kijken .Blijkt het mijn vrouw in de caravan.

 

dinsdag 11 april

 

Topchef Gordon Ramsay ziet het niet zitten om zijn vier kinderen een flinke erfenis na te laten. Hij voedt zijn kinderen op met de strenge hand die vaak in zijn kookprogramma's ook te zien is.

Het is vooral bedoeld om ze niet verwend te maken", zegt Ramsay (50) 

Zelfs tijdens vakanties blijft Ramsay een spartaans regime voeren. Zo vliegen zijn kinderen niet met hem en zijn vrouw mee in de businessclass. Zoals Gordon zegt. "Ze hebben in de verste verte niet hard genoeg gewerkt om dat te verdienen.               Ik heb mijn dochter ook nooit verwend. Ik bracht haar altijd op de fiets naar school, en soms was het harde koude en de school was best een eind, en dan vroeg zij of ik haar een keer met de auto wilde brengen, maar dan zei ik ook altijd, we zijn niet van gemalen poppenstront. Dus op de fiets, met die dat rode neusje en die verkleumde handjes, …en ik in de auto ernaast.             Want zij had lang niet hard genoeg gewerkt om in een auto te mogen zitten. Nee logisch, kinderen hebben natuurlijk nooit hard genoeg gewerkt om iets te verdienen. Daarvoor zijn het kinderen, die hoeven nog niet,  iets te verdienen, die krijgen onvoorwaardelijke liefde. En daardoor krijgen ze vertrouwen, en daarom durven ze zelf veel meer te gaan doen, en willen ze ook helemaal niet dat alles voor ze geregeld wordt.          

Er is ook dit jaar weer een aanzienlijke toename van het aantal mensen met chlamydia. Mijn buurvrouw dacht dat het een plant was. Volgens haar had ze al een paar maanden een grote chlamydia in de vensterbank. Viel haar wel op dat ze er enorme jeuk van kreeg. En ik dus ook.

Onder andere Paul Verhoeven, Gerard Joling en Tineke de Nooij hebben gisteren met koning Willem-Alexander en koningin Máxima geluncht. 

Ze maakten onderdeel uit van een groep van 27 gasten die op Paleis Noordeinde waren uitgenodigd voor de zogenoemde uitblinkerslunch.       Volgens Willem Alexander was het vooral met Geer gieren geweest. Want Maxima kende het Oer Nederlandse “Trek eens aan mijn vinger nog niet”    Als je dat in Argentinie speelde ging er opeens een luik in een vliegtuig open.

 

woensdag 12 april 

 

Voor de CL-wedstrijd Borussia Dortmund tegen Monaco waren er na het verlaten van het hotel 3 enorme explosies rond de spelersbus van Borussia Dortmund . 

Het waren explosies met enorme kracht, en als wonder is er maar 1 gewonde. Dortmund-speler Bartra moet aan zijn pols en arm geopereerd worden.

De Duitse politie denkt dat het ging om een gerichte aanval met een

een "islamistische achtergrond". 

Aanleiding is de tekst in de brief die na het incident werd gevonden.

Daarin wordt verwezen naar de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december en de inzet van Duitse straaljagers in de strijd tegen (IS) in Syrië.De brief begint met de tekst ''in naam van Allah, de genadige, de barmhartige''.              Ja, als je dat allemaal achter elkaar zet dan denk je inderdaad eerder aan een Islamitische achtergrond, dan aan een kwajongensactie van Scoutingclub de Heerlijke Hopman.   De Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco is uitgesteld tot woensdag. Ik vind dat lastig. Ik snap dat je niet wijkt voor terreur maar snap ook dat de spelers van Borussia er totaal geen zin meer in hebben. Om echt te kunnen spelen moet je vrij zijn in je hoofd. De wedstrijd gaat gewoon door. Voetbal is allang geen spelletje meer.

De Staatsloterij heeft een schikking getroffen met 6000 gedupeerde slachtoffers verenigd in de Stichting Staatsloterij Schade claim.                 Waar het om gaat is dat deze mensen zich bedrogen voelen omdat het aantal uit te keren miljoenenprijzen schromelijk werd overdreven door de Staatsloterij. De 6000 leden krijgen nu 40 euro en gratis deelname aan een bijzondere trekking in mei.  Maar daarme is het niet kaar.                                                                              Er is ook al een Stichting Loterijverlies, daar zijn 200.000 mensen bij aangesloten, die willen ook een vergoeding.              En ik weet zeker dat heel veel mensen die luisteren ook denken, maar wacht eens even, ik dacht ook dat er veel meer miljoenenprijzen waren.    Ik wil mijn hele inleg terug.          Erger nog, ik moest elke maand kiezen tussen meedoen aan de loterij en bloemen en een keer uit eten mijn vrouw. Ik koos voor de loterij en nu ben ik mijn vrouw kwijt en mijn huis. Ik wil ook een schadvergoeding van de loterij.   En een nieuwe vrouw.       Kortom, de loterij heeft een schikking getroffen met 6000 mensen maar het einde is nog lang niet zicht.

donderdag 13 april

De Panda’s komen naar Nederland. Xing Ya en Wu Wen. Zo heten ze.

Het zijn de eerste reuzepanda’s sinds heel lang in Nederland.

Het is extra bijzonder want de reuzepanda is het meest met uitsterven bedreigde dier van de wereld. Op zich vraagt de Panda daar ook zelf wel een beetje om, want hij eet alleen maar Jonge Bamboe, 40 kilo per dag, terwijl zijn darmen daar niet goed tegen kunnen. Bovendien is het vrouwtje per jaar maar 1 a 2 dagen vruchtbaar en heeft de rest van het jaar totaal geen zin in seks. Ik zie bij Rick een blik van herkenning.

Maar nu komen ze naar Nederland. Ze worden geen eigendom van de dierentuin. Welnee. Ze blijven in bezit van China. Het kost 1 miljoen per jaar om ze te huren. Ik vind dat stevig.  En onnodig.

Ik zou zeggen, schilder de oren en de ogen van ijsbeer zwart, verf een Ying en Yang logo op zijn rug,  geef hem een Chineze naam en niemand die het ziet.

 

vrijdag 14 april

 

Ajax heeft uitstekende zaken gedaan in de kwartfinale van de Europa League tegen Schalke. Zelfs in de laatste minuut lukte het de Duitsers niet om te scoren. Het werd 2-0

 

Verder is het Goede Vrijdag. Nou dat hopen we dan maar.

Dit weekend is het Pasen. Voor degenen die niet weten wat dat is.

Voor Christenen is Pasen het feest van de wederopstanding. Jezus is na 3 dagen opgestaan uit de dood. Vraag niet hoe het kan, maar dat wordt gevierd. En ik ben helemaal niet meer gelovig maar ik vind het toch een mooi feest. Want dan kun je denken wie jij wel weer een dag uit de dood terug wil zien komen . En dat je op Goede Vrijdag al denkt wat je tegen die persoon zou zeggen. Iets als…

Ha mam, we redden ons wel maar het is toch wel raar dat ik jou niet af en toe even kan bellen.

of Ha Pa, welkom terug maar weer, kan je even helpen met een klusje.

of Hé, hé lieve vriendin of beste vriend, waar zat je nou?Goed dat je er bent., Is de club is gelukkig weer even compleet. 

Dachten ze nou echt dat de dood kon winnen van vriendschap. Ik ben zo blij je te zien. En dan ook nog eens  precies met Pasen, zullen we hier dan maar een jaarlijkse traditie van maken?

Kijk, je hebt geen godsdienst nodig om in iets moois te kunnen geloven.