Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 46

 

Lieve Marianne,

 

maandag 13 november 

 

Marokko heeft zich afgelopen weekend geplaatst voor de WK voetbal. De wedstrijd tegen Ivoorkust die door Marokko gewonnen moest worden werd Afgelopen zaterdag gespeeld.Op 11 november. Sint Maarten.

In een behoorlijk deel van het land komen kinderen dan langs de deuren met lampioennen en liedjes in ruil voor snoep.

Tekst van het bekendste lied, 11 november is de dag dat mijn lichtje, dat mijn lichtje, 11 november is de dag dat mijn lichtje  branden mag.

Nou bij mij aan de deur zong een aantal Marokkaanse kleuters

11 november is de dag dat Marokko in tegenstelling tot Nederland wel naar de WK voetbal in Rusland mag.

Op de achtegrond begeleid door toeterende ouders

En het is ze gelukt.

 

Een prachtige prestatie.  En ….ook mooi voor mensen die na de uitschakeling van Oranje zochten naar een nieuwe favoriet. 

Zelf heb ik namelijk aan de KNVB laten weten dat ik vanaf juni 2018 namelijk toch kies voor Marokko en dat kon ook want ik heb nog nooit een officiele wedstrijd voor Oranje gespeeld.

 

Elders in de wereld namelijk in Heerenveen waren er wereldbekerwedstrijden schaatsen. Interessant omdat het de eerste krachtmeting was tussen de mogelijke hoofdrolspelers van de Olympische winterspelen over 3 maanden.

Vorieg Spelen wonnen de Nederlanders vrijwel anders.

Dat was nu nog niet zo. Bij de vrouwen won nu Japan bijna alles.

Bij de mannen gingen vooral ook de Russen belachelijk hard.

Doping wordt er dan gelijk geroepen.

Want in Nederland werkt het zo. Als een buitenlander belachelijk hard op de schaats of de fiets gaat dan is het doping, als een Nederlander heel hard gaat is het een megatalent.

Het werkt een beetje hetzelfde als kijken naar je eigen kind of naar het kind van een ander. Als je eigen kind zit te dreinen en te peeuwen dan is het moe of moet wat eten. Als een ander kind zit te dreinen dan heeft ie waarschijnlijk iets in een spectrum of beginnend ADHD en moet je er zeker een keer naar laten kijken.

Dus ik zeg, die Japanners geloof ik wel.

 

Dit weekend was het ook vrijgezellendag.

Vreemd genoeg wordt dat vooral ook gevierd door mensen met een vaste relatie. Maar dan meer als, het is vrijgezellendag, dus ik ben  even een dagje alleen. Zelf ben ik graag samen met iemand maar ik werd door een onderzoek wel gewezen  op de grote voordelen van vrijgezel zijn.

Ten eerste ben je meer flexibel  Ten tweede beleef je als vrijgezel dingen intenser omdat je je aandacht niet hoeft te verdelen. Ten derde heeft het voordelen op seksueel vlak want vaste partners hebben vaak een vast repertoir en vrijgezellen kunnen meer experimenteren.  En tenslotte kun je als vrijgezel nog echt denken dat het fijn het is om een relatie te hebben.

Wie nog beter kan praten over de voordelen van een vrjgezellenbestaan is de al ruim 20 jaar samenwonende Rick R uit Den Haag. Zoals hij het zegt:  Het mooiste aan vrijgezel zijn is je eigen huis binnen komen en niet gelijk horen wat je die dag allemaal vergeten bent te doen.     Of wat dacht je van Niels van B uit Utrecht. Die zegt:  Thuis ben ik samen, maar als ik de deur achter me dicht doe voel ik me gelijk vrijgezel.           En zoals diezlefde Niels het zo mooi beschrijft             Niet voor niets dat in vrijgezel het woord “vrij”  zit en als jet het Philppijnse woord voor huwelijk achterstevoren leest dan staat er “Gevangenis”

dinsdag 14 november

Het ministerie van Defensie erkent dat de Nederlandse vloot last heeft van materieelproblemen.

Het ministerie erkent dat de vier luchtverdedigings- en commandofregatten van de Nederlandse vloot  nauwelijks kunnen vechten wegens technische problemen. Het personeel raakt daardoor gedemotiveerd.

Vooruitgang is niet in zicht. Enige optie blijft het 'herverdelen' van materieel. We hebben het over de Nederlandse vloot.

Nederland,  land van grote admiralen als, Piet Hein en Michiel de Ruyter. Heersers op de wereldzeeen. Nederland was toch lange tijd de belangrijkste zeevarende natie van de wereld. En wat hebben we nu? 4 gammele boten met eigenlijk net opgeteld materiaal voor 1 boot.

Ken je uit Asterix en Obelix die piratenboot met die grote zaarte man in het kraaiennest die als ie ze ziet aankomen roept : Oh oh, in de ve’te aan stuu’boo’d die 2 Galli’ es. 

Worden ze totaal in de pan gehakt door 2 man.

Nou, zo’n piratenschip zijn wij nu. 

De vijand ziet ons handenwrijvend tegemoet.

Net genoeg materieel voor 1 boot, maar dat moet je net hebben geruild.

Roep je als kapitein dat ze 45 graden naar bakboord moeten sturen krijgt ie te horen dat het roer op een ander schip zit.

Eerst gaan we al niet naar de WK voetbal, dan worden we weg geschaatst door een paar Japanse vrouwen, en nu hebben we ook nog een gammele botenvloot. Nog even en we verliezen de korfbalfinale van de Belgen.

Enige wat wij nog hebben is de afschaffing van de dividendbelasting.

Geen extra geld voor mensen in het onderwijs en de zorg maar wel voor grote buitenlandse bedrijven.

 

woensdag 15 november

 

We gaan weliswaar niet met Oranje naar de WK in Rusland maar we hebben gisteren wel het onverslaanbaar geachte Roemenie op eigen terrein soeverein met 3-0 van de mat gespeeld. Ik zeg dan, als de FIFA echt de beste landen op de WK wil laten zien, wissel dan Nederland alsnog met Zweden.

 

Opa’s en oma’s hebben vaak een negatieve invloed op de gezondheid van kun kleinkinderen.  Omdat grootouders zich vaak geneigd zouden voelen om hun kleinkinderen te verwennen, heeft dit gevolgen voor het gewicht van de kinderen. Wat je van je vader en moeder niet mag, mag wel van opa en oma.

De trommel staat altijd open, cola is er altijd en waarom een waterijsje, van opa mag je ook een reuze-magnum. 

Ja, bij je moeder moet je om 19.30 naar bed, maar oma is blij dat je er bent, blijf maar lekker zitten. 

Mag je van papa niet een keer in zijn auto rijden omdat je pas 8 bent, van opa mag het wel hoor.

Wat zegt je moeder? Dat roken slecht is. 

Je moeder rookte zelf ook op stiekem op haar 10e.

Wat opa drinkt? Dat is jenever. Moet je ook maar even proeven.

Hoeveel zakgeld krijg je? 2 euro per week. Doet opa er een broefje van 20 bij.

Ja, tuurlijk mag je daar ook chips van kopen.

Tuurlijk dat zijn opa’s en oma’s Maar draai het eens om.

Klienkinderen kunnen een positieve invloed hebben op de gezondheid van opa’s en oma’s. Gewoon door langs te gaan, praatjes te maken, paar boodschappen doen en blij zijn dat ze nog een opa en oma hebben.

Kijk, en dan mag je best een beetje verwennen.

 

donderdag 16 november 

 

In het Groningse winkelcentrum Paddepoel hebben ze,  voor de winkels daar een verplichte zondagopenstelling. Maar de eigenaars van de fietsenwinkel willen niet open zijn op zondag. Dat heeft niks te maken met geloof. 

Ze willen gewoon even vrij. Ze werken al hard genoeg. 50 uur in de week, 49 weken lang. 

Nou en dan op zondag even lekker vrij. 

Maar dat mag niet, staat een boete op van 500 euro.

500 euro boete omdat je zelf hebt besloten dat je niet elke dag nog meer hoeft te verdienen. Dat je het wel even genoeg vindt.

Deze week werd ook bekend dat het aantal burn-outs zeer sterk is gestegen.

Vind je het gek. Alles moet de hele tijd meer, en als je een keer met minder genoegen wil nemen dan krijg je zelfs een boete. 

Rare jongens die Nederlanders.

 

vrijdag 17 november

 

Wat wel fijn is, is dat nepnieuws uit Rusland. Ik heb het deze week al als smoes kunnen gebruiken toen mijn vrouw zei dat ze had gehoord dat ik met een andere vrouw heel verliefd in de kroeg was gezien.

 

In Zimbabwe hebben ze met een staatsgreep geprobeerd de 93 jarige dictator Mugabe af te zetten. Maar Mugabe heeft geweigerd en gezegd dat hij zijn ambtsperiode gewoon afmaakt. Is net als bij een vriend van mij. Die vertelede laatst aan zijn vrouw vertelde dat hij bij haar weg wilde. Waarop zij zei, nou, ik dacht het niet, jij blijft gewoon lekker bij mij.  En toen was het gesprek afgelopen.

 

Er is dubbel groot nieuws over De Passion van 2018.

Ten eerste zal hij opgevoerd worden in de Amsterdam Zuid Oost.

En ten tweede weet ik als enige wie de verteller zal spelen.