Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 14

 

Lieve Marianne,

 

maandag 3 april

 

De spanning in de Nederlandse voetbalcompetitie is weer een beetje terug.

Als GoAhead Eagles de resterende 6 wedstrijden wint en PEC Zwolle en Groningen maximaal nog 8 punten halen dan kan GoAhead nog 12e worden.

 

In Arnhem is dit weekend is een homostel zwaar mishandeld door een groep van 6 tot 8  jongeren van 14 tot 20 jaar. 

Worden ook wel afranseltieners genoemd.

Wist ik niet Maar heet dus afranseltieners. 

Zo heb je ook aftuigtwintigers, doordreundertigers, vuilvechtveertigers, flic-flac-vijftigers, ziek-zeik-zestigers, lowkick-zeventigers en afslacht-tachtigers.

Wist ik allemaal niet. Maar dat heet dus afranseltieners. 

Met een groep van 6 tot 8 jongens, laten we gemiddeld zeggen, met 7 jongens 2 mannen in elkaar beuken die hand in hand liepen.

Bij de mishandeling zou een betonschaar zijn gebruikt.

Ik zou zeggen, als er van iemand in Arnhem zijn fiets dit weekend is gejat dan weet je ook gelijk wie je slot heeft doorgeknipt.

Dat is dat groepje afkniptieners.

Maar hé? Geweld tegen homo’s? Meen je dat nou echt?

Mensen in elkaar slaan omdat ze van elkaar houden?

Dat is wel een heel erg terurig uitgangspunt.

Daar zakt je broek toch enorm van af.

Maar juist dan moet je dus enorm uitkijken met dit soort jongens.

Want voor je het weet douwen ze er een betonschaar in.

Hou toch op. Iedereen mag Hand in Hand

Het is een beetje beladen uitdrukking na Ajax-Feyenoord

Maar ik herhaal. Hand in hand is altijd goed.

 

Dries Roelvink vindt dat hij zijn oudste zoon Donny "een beetje verwaarloosd" heeft de laatste jaren. "Ik was immers constant bezig met Dave.

Ik wist niet eens dat Dries nog een 2 e zoon had.

Nee, zei Dries, daar kwam ik ook pas vorige week achter.

 

dinsdag 4 april 2017

 

Eén van de verdachten van de mishandeling in Arnhem gaat aangifte doen van mishandeling.  Hij stelt juist dat de twee homoseksuele mannen zouden naar de groep gekeken hebben en agressieve taal hebben geuit richting de groep jongeren. En zij zijn begonnen met vechten. 

Aldus zijn advocaat Gerald Roethof. Vind ik raar.

Op de een of andere manier lijkt het me niet logisch dat 2 mannen die hand in hand lopen een groep van 7 jongens gaat beledigen.

Ik bedoel je ging afgelopen zondag ook niet om kwart over vier in je Ajax-shirt op de Coolsingel vragen hoeveel Feyenoord had gespeeld.

En wat hebben ze dan gezegd?

Hé, lelijke  hetero’s, gaan jullie straks lekker op een vrouw liggen 

De vermeende dader ontkent ook een betonschaar te hebben gebruikt om de mannen aan te vallen. Hij had gewoon met zijn vuist 5 tanden uit de mond van een van de homo’s te hebben geslagen.                                                   Ja, als dat niet meer mag dan ben je als rechtsstaat wel enorm afgezakt.

Acteur Harrison Ford gaat vrijuit na een incident met zijn privévliegtuig in februari. De acteur was over een passagiersvliegtuig gevlogen en landde op een taxibaan in plaats van de landingsbaan.

Ja hé, hé, natuurlijk gaat Harrison Ford vrij-uit.

Harrison Ford is Indiana Jones. 

Denk je dat die gewoon ergens landt met een vliegtuig. Is toch geen gezicht.

Komt Indiana Jones aan, landt op de landingsbaan en stapt keurig uit.

Tuurlijk niet, dan is er geen reet aan.

Indiana Jones, hangt het laatste stuk aan een vleugel van zijn eigen vliegtuig, stuurt met zijn zweep, gaat vlak over een ander vliegtuig en landt met een looping op een skatebaan in Central Park. Dat is Indiana Jones.

 

woensdag 5 april 

 

Ik las het volgende bericht. Patiënten waarbij het vermoeden bestaat dat ze de ziekte van Crohn of een andere chronische darmontsteking hebben, kunnen in de toekomst met alleen een poepmonster de diagnose gesteld krijgen.  En dan krijg ik toch een beeld van een Poepmonster.

Laat ik zo zeggen.  Ik zit niet meer rustig met de Donald Duck op de wc.

 

Vrouwen zijn steeds vaker hoger opgeleid dan hun partner. Was dit percentage in 2003 nog 21,5 procent, in 2016 is dit gestegen naar 24 procent. In de praktijk betekent het niks want het aantal mannen dat zelf vindt dat ze hoger zijn opgeleid is nog steeds vrijwel 100 %.

 

Van de 8 snelste mannen ooit op de 100 meter sprint zijn er 7 betrapt op doping. Alleen de allersnelste- namelijk Usain Bolt- is daar nooit op betrapt.

Dus, van de top 8 zijn er 7 op doping betrapt, alleen nummer 1 niet.

Dan zeg ik, Je kunt dus beter geen doping gebruiken want anders wordt je 2e tot en met 8e  Hoe kan het dan dat Usain zo snel is?

Nou, zegt zijn trainer. Daar heeft hij allerlei trucs voor.

In 2008 bv at hij in de zomer 1000 kipnuggets.

En daar ga je dus keihard van rennen.

Let wel, het begint pas te werken boven de 900.

Van een paar kipnuggets wordt je niet sneller.

En voor de duidelijkheid, omdat Rick hier tegenover me daar net over begon.

Je kunt kipnuggets eten wat je wilt maar met korte beentjes, een lengte van 

1 meter 69,  en een enorm tekort aan snelle spiervezels, reactiesnelheid, kracht, snelheid, lenigheid en talent blijf je toch vrij kansloos 

 

Het aantal meldingen van ernstige misdragingen in een vliegtuig heeft een recordhoogte bereikt. Vakbonden willen daarom een Europese zwarte lijst voor lastige passagiers. Het gaat om agressie, drank en seks. En een mengvorm daarvan.

Met drank en seks is op zich niets mis maar wel als andere passagiers er last van hebben. Dus bv Seks op het toilet is prima maar niet tijdens de landing met de piloot.

 

donderdag 6 april 

 

Drogisterij Kruidvat heeft een kleurboek verkocht met daarin een kleurplaat van Adolf Hitler. De winkelketen haalde het boek uit de verkoop nadat ze er op werden geattendeerd door klanten.

Zelf hadden ze het niet gezien. Maar gaven wel toe dat ze het achteraf hadden moeten weten. Want dat kapsel en dat dat snorretje en die gestrekte arm leken inderdaad best veel op Hitler.

Mensen die een kleurboek willen moeten hun Heil maar ergens anders zoeken.

 

Het testen van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn is in volle gang. Na een periode van stapvoets rijden, ging de metro donderdagochtend op volle snelheid over het traject. 

Reizigers moeten echter nog wel even geduld hebben, want voor hen gaat de metro als alles goed gaat op 22 juli 2018 rijden. 

Let vooral op de tussenvoeging. Als alles goed gaat.

Als alles goed gaat plaatst Oranje zich vrij eenvoudig voor de WK voetbal.

 

Op aarde zijn er meer dan 60.000 boomsoorten. 

Ik schaam me kapot dat ik er maar de helft van ken.

 

vrijdag 7 april

 

Unilever gaat al haar margarines verkopen. Moet je nagaan, Becel, Bona, Blue Band en zelfs Zeeuws Meisje. Gaan ze afstoten.

Nooit meer Rij maar mee in de arrenslee door de sneeuw, wij nemen Bona mee.Dat is mijn jeugd. 

Heel jammer, zo geil als Zeeuws Meisje, wordt weer gewoon zo geil als boter.

Nou ja, ze is inmiddels ook dik in de 60.

 

Maarten Luther, één van de grondleggers van het protestantisme, aanstichter van de reformatie, is het meest verkochte PlayMobil poppetje aller tijden. 

Maarten Luther.

Stel je voor, je bent een jongetje van 7 en je wil heel graag Playmobil poppetjes voor je verjaardag. Kan van alles zijn. Een ridder een cowboy, Batman, Spiderman, Messi, Justin Bieber, Edwin Evers, Darth Vader, desnoods Doutzen zonder Tieten.

Maar dan krijg je Maarten Luther.

Je hebt geen flauw idee wie dat is. Maarten Luther, tranen staan in je ogen.

En dan moet je ook nog zeggen. Dankuwel  mama, precies degene die ik wilde.En dan moet je nog uitkijken ook want als je liegt tegen je moeder kom je gelijk in de hel.

Maar dan zeg ik. Daar heb je wel de leukste PlayMobilpoppetjes.