Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 37

 

Lieve Marianne,

 

maandag 11 september 

 

Oftewel nine eleven. Volgens mij in Amerika de dag waarop de minste huwelijken worden gesloten. Verder denk ik dat weinig mensen in de Texas, Florida en het Caribisch gebied de komende tijd hun kind Harvey, Irma of José zullen noemen.

 

In de Vuelta eindigden maar liefst 3 Nederlanders in de top 10 van het eindklassement. Dat is veel hoor. En ja, natuurlijk kun je je op straat, en dan vooral in het weekend ergeren aan groepjes wielrenners die scheldend loeihard vlak langs je knallen omdat ze alleen maar oog hebben voor hun gemiddelde snelheid. 

En ja, je kunt er vraagtekens bij zetten dat grote groepen oudere wat dikkere  mannen zich in veel te strakke, kleurige shirts met schreeuwerige reclame  wurmen om na een tochtje van 60 kilometer met klossende lakschoentjes op een terras een reuzenapfelstrudel met slagroom  te bestellen.

Kan. Maar het is wel de sport waarin we zowel bij de mannen als de vrouwen echt weer in meetellen.

 

Maar er was nog meer wielrennieuws, namelijk van dopingarts Jansen die zegt,  20-25 jaar geleden, aan allerlei renners epo en bloedzakken te hebben gegeven. Onder andere aan Leontien van Moorsel, Steven Rooks en Gert Jan Theunisse.

Ik vind het geen nieuws. Ik vind het pas nieuws als ze een wielrenner uit die tijd vinden die niets heeft gebruikt.

Verder hoop ik dat mijn arts wel zijn beroepsgeheim bewaart en niet ook over 20 jaar bekend maakt wat hij mij allemaal heeft gegeven en om welke SOA het ging, of heb ik nu alles verraden.

 

Er is alweer bjna een jaar om en dus komt Apple weer met een nog nieuwere I-Phone. Want ook al doet je eigen telefoon het nog prima, je moet van Apple wel weer een nieuwe die het misschien nog primaajer doet. 

Deze nieuwste Iphone, heeft een Oledscherm, aan de achterkant een 12 megapixel-camera en aan de voorkant een 7 megapixel-camera.

En dat is heel handig dat je een camera hebt aan de voorkant én aan de achterkant want anders moet je je telefoon draaien als er iets dat eerst aan de voorkant was opeens aan de achterkant is.

Verder kun je- volgens Apple-  met deze nieuwe telefoon niet alleen bellen, maar ook gebeld worden.

En als je hem laat vallen op een hoekje, krijgt hij veel mooiere barsten in het scherm dan bij de vorige.

Het is een telefoon met gezichtsherkenning. Dus als je er naar kijkt kan het best zo zijn dat ie zegt,  Jezus wat ben jij verschrikkelijk lelijk.

Vanaf november de eerste exemplaren. Vanaf 1159,00 euro.

Ik zeg, voor die prijs kun je bijna ipv iemand bellen gewoon elke keer een taxi nemen en even langs gaan.

 

dinsdag 12 september 

 

De fotograaf David Slater heeft een schikking getroffen met een kuifmakaak De vrolijke aap had in 2011 zijn  camera afgepakt en daar honderden foto’s mee gemaakt waaronder een aantal zeer goed gelukte selfies. Uitspraak is dat de fotograaf het geld mag houden als hij maar 25% daarvan geeft aan goede dierendoelen.

Ik vind dat goed nieuws want de helft van mijn column wordt geschreven door een ringstaartmaki van Artis. En die begon laatst ook al over, eigenlijk wil ik ook de helft van het geld.

Uiteindelijk was hij tevreden met een retourticket naar Madagascar zodat hij zijn moeder nog een keer kon zien.

 

In Nederland zijn er weer meer miljonairs geteld door het Centraal Bureau van de Statistiek.  Momenteel zijn er 106.000 miljonairshuishoudens, waarde van de eigen woning niet meegeteld.

Dat is toch veel. Dat is 3%. van de mensen.

Ja, het is minder dan de 20% hier in de studio, maar dat komt omdat de onderzoeksgroep hier maar uit 5 personen bestaat.

En let op. 

1 van de 5 miljonairs is boer.

En dat klopt dan weer wel in deze studio want die komt uit Hardenberg.

Maar 1 van de 5 miljonairs is boer.

Wist ik niet, dat boeren zo rijk zijn. Ruim 21.000 boeren in Nederland zijn miljonair. Nu begrijp ik ook dat het voor sommige voetbalclubs een geuzennaam is. Boeren, boeren, boeren.

Nu begrijp ik ook dat bij Boer zoekt Vrouw elke boer zoveel brieven krijgt.

Want geld speelt wel degelijk een rol in de liefde.

Ik heb ooit in een kroeg een  hele mooie vrouw van begin 20 tegen de veel en veel oudere Felix Meurders op zien rijden. Ik vroeg haar waarom ze dat deed. Zei ze. Dit is Kassaaaa.

Veel boeren zijn gewoon heel rijk.

Het hoogste percentage miljonairs woont trouwens in Laren, Blaricum en Bloemendaal.  Typisch boerendorpen.

 

woensdag 13 september 

 

In Zweden krijgen leerlingen op school tegenwoordig les in Nepnieuws.Als een soort CSI-leden moeten ze speuren naar het waarheidsgehalte van nieuws in kranten, op facebook, twitter en insta.  Er is namelijk veel nepnieuws.

Zo werd gisteren bekend gemaakt dat de Noord Zuidlijn waarschijnlijk voor 2020 kan gaan rijden. 

Dat Manchester City bang is voor Feyenoord.

En dat de partijen in de formatiegesprekken er nu echt bijna uit zijn.

Totaal nepnieuws.

Onzin. Ik mocht gisteren namelijk aanwezig zijn bij de formatie en ik zal een gesprek weergeven tussen Mark Rutte en Sybrand Buma. Komt ie.

 “Wat wil je op brood Sybrand?” 

“Doe maar kaas.”

“Er is ook worst.”

“Wat voor worst?”

“Cervelaat en grillworst.”

“Doe maar kaas.”

“Of wil je een tosti? Lekker.”

“Doe maar Hawai. Is er ananas?”

“Nee.”

“Doe dan maar een broodje.”

“Ja, maar wat voor broodje?”

“Ik denk een tijgerbolletje.”

“Er is ook maanzaad.”

“Goh, het is alweer drie uur.”

“Zeg Sybrand,nog even over de verhoging van het eigen risico.?”

“Ik ben tegen. En jij?”

“Ik voor.“

“Nou, dan zijn we daar dus nog niet uit.

“Mooi zo, ik zie je in de Kamer.”

“Welke Kamer?”

“Kijk maar”

 

donderdag 14 september

 

Feijenoord heeft in de CL kansloos met 4-0 verloren van een op alle fronten beter Manchester City. En wat krijg je dan? Dat iedereen nog harder gaat roepen dat het Nederlandse voetbal zover achterligt op de internationale top.

Maar. je zal zien, als Feijenoord opeens wel alle andere wedstrijden in de poule wint, Oranje zich alsnog plaatst voor de WK en Vitesse de Eurpoaleaugue wint dan zijn we volgens diezelfde mensen weer de beste.

want zo gaat dat.

 

vrijdag 15 september

 

Hongaren en Tsjechen zijn boos op het Westen.

Ze denken daar namelijk dat producten in de supermarkt in hun land slechter zijn. Volgens de Tsjechische minister van Landbouw is er sprake van voedselapartheid. Hij zegt dat er in de boterkoekjes in Tsjechie minder boter zit dan in de Duitse boterkoekjes. En wat dacht je van de vissticks. In Oostenrijk zit er lekker veel vis in, in Tsjechie vooral boterkoekjes. 

Of zoiets. 

Maar bij onderzoek blijkt dat de Hongaarse en Tsjechische klanten dat helemaal niet vinden. Het is gewoon opruiend nepnieuws van de regering.

Er is zoveel nepnieuws. Waar kunnen we nog in geloven. 

Frank de Boer als adviseur terug bij Ajax.

Gerard Joling waarschijnlijk toch geen homo.

Geraldine Kemper heeft geheime relatie met bekende 538-columnist.

Wat is nep? Kijk, ik weet dat slechts 1 van bovenstaande 3 berichten waar is.

Maar beste mensen. Ik  zal voor jullie het echte nieuws scheiden van het nepnieuws. Ik zal jullie zoeklicht zijn in deze donkere tijden van onzekerheid.

Lee de krant, kijk op social media, kijk tv maar weet, vrijdag om 9.45 hoor je wat echt waar was. Tot u sprak de Minister van Eerlijke Zaken.  Tot volgende week.