Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 9

 

Lieve Marianne,

 

maandag 27 februari 

 

Wat een weekend.

Wat een geweldige sfeer bv in de Kuip bij Feyenoord tegen PSV.

Op de schitterende grasmat een echte klassieker.

En dan ook nog zo’n beslissing. Kopbal van Jan Arie van de Heiden. PSV keeper Zoet stopt de bal op de lijn en trekt erna de bal naar zijn borst. Geen goal wijst scheidrechter Nijhuis. Maar de borst van Zoet ligt net achter de lijn. En er blijkt doellijntechnologie in de Kuip waardoor het horloge van de scheids gaat trillen. Het is wel een goal.

Op het scherm een animatiebeeld van een bal die een millimeter achter de lijn is.  Het is 2-1. Het blijft 2-1. Feyenoord is een belangrijke stap dichterbij de titel.

En ik zou, als ik een handige ondernemer was nu een paar honderdduizend shirts laten drukken met het animatiebeeld van een bal net achter de lijn met eronder “Goal”. Ik zeg er wel bij dat het vanaf maandag officieel mijn idee is en dat er dus rechten aan mij moeten worden betaald. 

Verder heb ik wel slecht geslapen van dat trillende horloge.

Ik heb de hele nacht liggen dromen dat ik laat thuiskwam en dat mijn vrouw in de kamer stond, wijzend op haar horloge, met een blik van dat ze een beeld had van een situatie die ze anders nooit had gezien. 

Een beeld dat ik tegen een borst was getrokken en dat er iets wel helemaal binnen was geweest.

Dit soort technologie kan ook hele enge kanten hebben.

 

Ergens anders op de wereld werd Kai Verbij wereldkampioen sprint.

Michel Mulder en Kjeld Nuis reden onwaarschijnlijke tijden op repectievelijk de 500 en de 1000 meter en Jorien ter Mors pakte bij de vrouwen het brons.

De Russen reden erg matig en klaagden na afloop dat ze schaatsen een stuk minder leuk vonden zonder doping.

 

Geert Wilders legde aan een Duitse televisiejournalist uit dat Pim Fortuyn vermoord was door een radicale moslim. Later zei hij wel, waar ik zei Pim Fortuyn bedoel ik Theo van Gogh, stop de tijd, en ik zet 1 joker in.

 

Nog meer mis ging het bij de Oscaruitreiking. De prijs voor beste film ging daarbij naar La La Land, maar dat bleek een fout te zijn, Moonlight had gewonnen. 

De hele cast van Lala Land stond al op het podium, toen bleek dat de verkeerde envelope was geopend. Dus die stonden allemaal opeens met een hoofd als Jeroen Zoet die denkt dat hij een bal heeft gestopt en te horen krijgt dat hij toch heeft verloren. 

Het was een prachtig beeld. Je zou bijna zeggen dat ze bij elke uitreiking één of twee keer eerst de verkeerde naar voren moeten roepen. 

De allerleukste vrouw die ik ken is Jacquelien. Oh nee toch niet, ik bedoel Marianne.

 

Verder kreeg ik erg veel tweets tijdens Boer Zoekt Vrouw dat Boer Herman erg veel lijkt op mij en zelfs wel een zoon van mij kan zijn.

Ik weet daar niets van. Ik weet wel dat mijn bijnaam in het uitgangscircuit heel lang Stier Herman is geweest. Maar ik heb nooit kennis gemaakt met de gevolgen daarvan.

 

dinsdag 28 februari

 

De verkiezingsdebatten zijn begonnen.

Voor deze debatten was er een enorm aantal zwevende kiezers.

Dat aantal blijkt door de debatten nog eens enorm toegenomen.

Veel kiezers zeggen nu dat ze er waarschijnlijk echt pas uit zijn op 16 maart.

En dat is jammer want de verkiezingen zijn een dag ervoor.

 

Bij het programma Pauw en Jinek haalde Henk Krol van 50 plus voortdurend de afkortingen AOW en WAO door elkaar. 

Zo zei hij bv, als het aan mij ligt krijgen mensn op hun 65e hun WAO

Op zich is zo’n vergissing  nog niet zo erg.

Ik hoorde op de TV West een vrouw  ASO en SOA door elkaar halen

Die zei, dat hij dat als die SOA’svan de overkant aan haar Poes komen dat haar handen echt beginnen te jeuken.

Hoe dan ook De Partij heeft gezegd dat ze achter Henk Krol blijven staan.

Maar iedereen weet wat dat bv in de voetbalwereld betekent

 

Pinguïns bestaan waarschijnlijk al langer dan tot nog toe is aangenomen. 

Ze bestaan niet zoals gedacht 51 miljoen jaar maar waarschijnlijk al 56 miljoen.  En ik zal je zeggen. Dat dacht ik al de hele tijd.

Dan zag ik een pinguin in een documentaire en dan dacht ik gelijk. Je maakt mij niet wijs dat die pas 51 miljoen jaar bestaat. En ja hoor.

Had ik toch gelijk.

Ik weet namelijk best veel van de natuur. Ik zag laatst bv een dodo aan de rand van een sloot. Dacht ik gelijk, ja, maar jij bent allang uitgestorven en toen bleek het dus ook een reiger te zijn.

 

woensdag 1 maart

 

Het is nationale complimentendag. En ik heb het nu even tegen jou. 

Nee, niet naast je kijken. Ik heb het tegen jou. Ja, niet zo verrast, Ik heb het echt tegen jou.   Ik vind jou een bijzonder mens, aandachtig. Jij bent volgens mij echt iemand waar je op kunt rekenen. Dat is wat vrienden waarschijnlijk ook zeggen. Daar kun je op rekenen. Vrolijk. Niet altijd natuurlijk iedereen weet dat ze jou ‘s morgens als je net op bent even met rust moeten laten. 

Jij wilt dingen graag goed doen. bij het perfectionistische af. Maar daarom ga je altijd door. Dat vind ik ook zo knap. Je geeft niet op. En, en…je bent ook echt aantrekkelijk. Maar het mooiste van jou vind ik dat je dat ook regelmatig zegt tegen anderen. Daar wilde ik je gewoon eens een compliment voor geven. Je ziet. Het is niet zo moeilijk om vriendelijk te zijn.

 

 

Zelfs een belediging kan heel erg lief.

Ze zijn er bv achter door een onderzoek bij Amsterdamse jongeren dat je dik, dom en druk wordt van slaaptekort.

Dus als je iemand ziet die dik dom en druk is. Kun je ook gewoon zeggen.

Hé, slaap je wel genoeg.

Dat noemen we een interesse met een boodschap.

 

donderdag 2 maart

 

Het bedrijf Elon Musk wil eind volgend jaar 2 toeristen een rondje om de maan laten maken. Buiten dat zo’n tripje onwaarschijnlijk duur is, vele tientallen miljoenen zijn er nog wat andere problemen. Namelijk ontploffingsgevaar, een niet op dit soort afstanden getest communicatiesusteem en vooral het feit dat de toeristen, gewoon toeristen zijn en geen volledig getrainde astronauten. 

Je moet het een beetje vergelijken met Rick en Niels die met Bayern Munchen meespelen in de finale van de Champion’s League.

Of beter. Je krijgt een hersenoperatie en ze zeggen, u wordt vandaag geholpen door dokter Edwin Evers. Hij heeft er zin in want hij heeft 3 nachten doorgehaald bij het carnaval.

 

Een scherpschutter van de Franse politie heeft deze week per ongeluk een schot gelost tijdens een toespraak van president François Hollande. Daarbij raakten twee omstanders gewond.

Het wapen ging per ongeluk af toen hij van positie veranderde. 

Ik vind het een mooie zin. Die je in allerlei situaties kan gebruiken.

Sorry, het wapen ging opeens af toen ik van positie veranderde.

 

vrijdag 3 maart

 

Veel mensen klagen over de onduidelijkheid van de “Uiterste houdbaarheid” die vermeld wordt op artikelen.

Wel vinden mensen het een goed idee om bij het starten van een relatie die datum wel duidelijk met elkaar te bespreken.

 

Driekwart van de Nederlanders zegt tevreden te zijn over zijn werk. Daarmee zijn de Nederlanders de gelukkigste werknemers van Europa.

Mooi om te horen toch?

3 op de 4 Nederlanders zijn tevreden over zijn werk.

Slechts 1 op de 4 niet.

Nou, wij zitten hier met zijn vieren. Ik ben bijzonder tevreden.

Volgens mij Edwin ook.

Dus met de andere twee ga ik zo even in gesprek.