Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 4

 

Lieve Marianne,

 

maandag 22 januari

 

Gisterenavond was ik bij de Vrienden van Amstel. Het was sensationeel.

Er valt een hoop over te vertellen bv dat Armin van Buren op zijn kop in een capsule door de zaal zweefde, of dat ik Willeke Alberti naast het podium met Kesnington zag mee neurien. Dat is toch ook een soort van bijzondere Popprijs. Maar ik zag ook Typhoon en Di-rect op het ritme van de Beasty Boys samen door de hele zaal stuiteren. Dat was opgeteld zoveel positieve energie dat met geen kruiwagens Ritalin nog te bestrijden viel.

Kortom, er viel ondanks de klassieker, die zondag dus best nog wat te vieren in Rotterdam.

 

Webwinkelgigant Amazon heeft in de Verenigde Staten een slimme supermarkt zonder kassa's geopend. Ik zal even uitleggen hoe die werkt.

Je gaat de winkel in met een geregistreerde creditcard in je zak. Alles wat je uit de schappen pakt wordt bijgehouden door camera met gezichtsherkenning en kunstmatige intelligentie gebruikt en door de codes op de produkten.

En als je alles hebt loop je de winkel uit en worden de gemaakte kosten automatisch met een geregistreerde creditcard verrekend.

Levensgevaarlijk voor een bepaald soort mensen, zeg maar,  het soort zonder borsthaar, want dan zie je aanvankelijk helemaal niet meer wat je uitgeeft.

Gewoon pakken en het wordt wel ergens afgeschreven.

Ik vind die technologie met parkeren al onbegrijpelijk. Je trekt een pakeerkaart en dan weet ie gelijk wat jouw kenteken is, en alles wat daarbij hoort. En als je de parkeerplaats afgaat herkent de slagboom wie je bent en die gaat vanzelf open.

Doodeng. Vorige week reed ik een parkeerplaats af met zo’n herkenningssysteem. Stond er opeens met grote letters op een lichtkrant.

Meneer Heerschop van de Akkerstraat 34 in Amsterdam, dat is niet uw eigen vrouw.

 

De Britse politie heeft een toeschouwer van een voetbalwedstrijd in Londen aangehouden, omdat hij in de waterfles van een keeper had gepist.

Dan zeg ik. Die agenten begrijpen niks van voetbalhumor.

In de waterfles van een teamgenoot pissen is een klassieker.

Net als barbequesaus in zijn shampoofles.

Tijgerbalsem in een potje gel.

Allemaal klassiekers

De schoenen van iemand vastspijkeren aan de bank in de kleedkamer.

Een dubbele knoop in de mouwen van een shirt vlak voor je het veld op moet en dan roepen waar blijf je nou.

Een blinde geleide hond in de kleedkamer van de scheidsrechter zetten.

Als je daar al voor opgepakt wordt.

De romantiek van het voetbal is soms ver te zoeken.

Normen en waarden van HHC

Respect voor de ander

Presteer naar kunnen

 

 

Denis Yuskov en Pavel Kulizhnikov mogen wegens hun dopingverleden komende maand niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen.

Ik weet dat er mensen zijn die niks of niet zoveel met schaatsen hebben. Die dat hele schaatsen een incestueus clubje liefhebbers vindt. Die geen verschil zien tussen een rondje 28 of een rondje 32.4. Die vinden dat vooral de Nederlanders de medailles verdelen. Dat schaatsen het korfbal van de winter is. Dat je met een beetje trainen zo in de top 8 van de wereld zit. Dat Thierry Baudet de oplossing is. En dat laatste heeft niks met schaatsen te maken maar dat denken ook veel mensen.

Maar mensen die schaatsen dus wel belangrijk vinden snappen wat het betekent dat Yuskov en Kulizhnikov niet naar de Spelen gaan.

Twee Russen die opgeteld de grote kanshebbers waren voor goud op de 500, 1000 en 1500 meter. Doping.

Nou ja, Kuliznikov is echt een keer gepakt op doping.

Yuskov is alleen een keer geschorst voor het roken van een joint.

Maar goed, dan snappen we ook gelijk waarom Ronnie Flex niet mag doen in Pyeongchang. De kansen voor anderen op goud stijgen. Je moet het vergelijken met voetballen tegen Barca met of zonder Messi en Suarez. Blijft ingewikkeld maar is wel makkelijker.

 

Polen gaat met steun van Interpol op zoek naar voormalige SS'ers die werzaam waren in concentratiekampen. Mooi is dat als je ze vindt dat ze niet meer zo hard weg kunnen lopen.

woensdag 24 januari

 

Patrick en Rossana Kluivert hernieuwen binnenkort hun huwelijksgeloften. De voormalig voetballer en analist vroeg zijn echtgenote onlangs nogmaals ten huwelijk.  Ik hoor dat de laatste tijd vaker.

Dat mannen hun vrouw voor de 2e keer ten huwelijk vragen.

Ik heb daar een klein onderzoekje naar gedaan, hoe vrouwen dat vinden.

De helft van de vrouwen vindt het romantisch.

De andere helft denkt dat zo’n man zich schuldig voelt en iets goed te maken heeft.

Ik heb het ook aan mannen gevraagd. Daar vindt het merendeel het zonde van het geld. En niet alleen geld voor de bruiloft.

Maar ook dat als je uit elkaar gaat je 2 keer moet scheiden en dus je hele vermogen kwijt bent en dubbele alimentatie moet betalen.

Zelf vind ik het meest rare van 2 keer trouwen dat je de eerste keer al hebt beloofd om eeuwig bij elkaar te blijven en dus de 2e keer nog een keer.

Dus dan zit je  bij eventuele reincarnatie weer aan haar vast.

 

De Technische Universiteit Eindhoven heeft de subsidie van het Eindhovens Studenten Corps opgeschort na meldingen van het carnavalsthema van een dispuutfeest.

Het dispuut Aleph had voor het jaarlijkse carnavalsfeest met als thema 'de wil van een vrouw doet er #nietoo' bedacht en een uitnodiging met die titel op Facebook geplaatst.

Verder was de uitleg dat …ik citeer …. wij Aleph, net als de rest, weten dat vrouwen tijdens carnaval geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam.

Was als grap. Hele slechte grap. Maar was een grap.

Hoewel,  ik zit nu in Groningen en kwam mensen tegen van Vindicat en die wilden graag een keer met het corps van Eindhoven praten over de mogelijkheden tot samenwerking.

 

donderdag 25 januari

 

Simon Shelton Barnes, de acteur in het Tinky Winkypak is overleden. Je weet wel, de paarse teletubbie met de handtas.

Ik vind het nogal wat. Acteur in een Tinky Winkypak.

Vragen ze in de kroeg aan je wat voor werk je doet.

Zeg je, nou, ik doe televisie.

Ja, zeggen ze dan, je stem kwam me al bekend voor.

Doe eens een stuje.  En dan ga je staan en zeg je. Oh Oh.

En dan roepen ze. Jaaa, Tinky Winky….  Nu is hij overleden.

Hj wordt komende week begraven onder een heuvel.

 

Zangeres Eryka Badu zegt in een interview dat ze in elk mens iets goeds kan zien. Zelfs in Hitler. Die heeft nl ook pech met zijn slechte jeugd.

"Ik kan me inbeelden dat als mijn dochter in een ander gezin, onder vreselijke omstandigheden was opgegroeid, een heel ander mens was geworden.

Ik kan dat zo zien. Komt ie. Ik kan dat misschien wel zo zien omdat ik als sterrenbeeld Vissen ben."

Kortom, als sterrenbeeld vissen zie je hele andere dingen.

Begrijp je meer en zie je de dingen veel mooier.

Mijn vrouw is vissen. Daar wil ik het bij laten.

 

Beste luisteraars, ik kan dus ook best op zaken terugkomen.

Vorige maand kwam ik heel vrolijk en bijzonder tevreden met een onderzoek waaruit bleek dat mannen inderdaad meer last hebben van een griep.

Dat het helemaal geen sneue aandachtvragerij is.

Dat onderzoek is nu weggevaagd door een nieuw veel meer onderbouwd onderzoek dat de Mannengriep toch veel meer aanstelleritis is.

Bij een kleine verhoging blijken mannen toch veel vaker uit te gaan van een ernstige aandoening waarbij ze goed verzorgd moeten worden omdat ze zelf niks meer kunnen, behalve misschien een klein beetje seks.

Mannen blijken bij griep ook significant vaker aanstellerig te zuchten en te kreunen. En zielig om zich heen te kijken. En alleen even naar buiten kunnen om naar vrienden te fietsen om even samen voetbal te kijken.

Dus ja, aanstellers.

 

vrijdag 26 januari

 

Het Nederlands voetbalelftal is voor het tournooi de zogeheten Nationscup, een kwalificatiemogelijkheid  voor de EK 2020, ingedeeld bij Engeland en Frankrijk. Dat is mooi. Kunnen we gelijk laten zien dat we totaal onterecht niet met het WK mee mochten doen. Gaan we eens even heerlijk die Engelsen en Fransen alle hoeken van het veld optikken.

U merkt, het is laat geworden gisteren in Groningen.