Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Lieve Marianne,

 

maandag 23 april

 

Feyenoord heeft de KNVB beker gewonnen. In de eigen Kuip werd superieur met 3-0 gewonnen van AZ. Grote uitblinker bij Feyenoord was Robin van Persie. Robin van Persie die zelf na afloop twitterde  “I had a dream”

En in die droom kwam hij dus terug bij Feyenoord en scoorde hij in de bekerfinale met een sublieme stift de 2e goal voor zijn oude club.

Vorig jaar was het Dirk Kuyt die zjn droom waar maakte.

Dit jaar dus Robin van Persie.

Ik vraag me af hoe ze dat doen? Hoe het dan steeds uitkomt?

Ik droom zelf ook nog steeds elke week dat de speaker omroept of er iemand toevallig zijn kicksen heeft meegenomen en wil invallen en dat ik dan of 3 goals maak in kampioenswedstrijd of met een stiftje scoor in de bekerfinale.

Is nog nooit echt gebeurd.

Enige droom die bij mij steeds uitkomt is dat ergens naar toe op weg ben, en dan de weg kwijt raak, en als ik dan te laat aankom dat ze al iemand anders hebben.

Laatst zelfs, toen ik thuis kwam.

 

Afgelopen weekend was het bijen teldag.

Het ging erom dat je bijen moest tellen in je tuin.

Zelf heb ik geen tuin, dus ik ben lekker verderop in de wijk in een willekeurige tuin gaan zitten. Want het is belangrijk om bijen te tellen.

Nou, ik kan je zeggen, heel welkom ben je daar niet als bij. Tenminste, als ze mij al gelijk wegjagen als ik in mijn zwart gele streepjeszwembroek lekker met de muziek mee zit te zoemen, hoe gaat dat dan met een echte bij?

 

Jubilerende werknemers worden steeds kariger beloond voor hun loyaliteit. Mensen die 12,5 jaar, 15, 25 of zelfs 40 jaar voor dezelfde baas werken krijgen een steeds kleinere beloning of een steeds lulliger kadootje.

Maar net zo vaak wordt het afgedaan met een zilverkleurige pen die je nooit gebruikt, een vaantje of een dinerbon van 25 euro bij de FEBO Soms wordt het zelfs helemaal vergeten.

Vandaag besteedde dit enorm goed beluisterde radiofeuilleton, waar natuurlijk alle medewerkers een aandeel in hebben, ook als ze er bv maar 1 keer in de week bij betrokken zijn.

Vandaag besteedde dit programma er aandacht aan om eens te laten merken dat je zo niet met je trouwe werknemers omgaat. Ik vond dat heel grappig want zo lieten ze merken dat ze wisten dat het deze week precies mijn 1000e “Lieve  Marianne” zou zijn voor Evers Staat Op.

Nou, daar gaan ze zich natuurlijk niet afdoen met een pen of een vaantje of een lullige bon. Ik ga vrijdag voor de zekerheid gewoon vanaf huis bellen omdat ik vanaf de studio al die cadeaus niet mee kan nemen.

 

dinsdag 24 april

 

Oh, het gaat helemaal anders lopen.

Wordt net gebeld door de productie van 538.

We moeten donderdag allemaal doen alsof we naar de studio komen want we gaan helemaal niet naar de studio, we gaan naar ergens anders in Nederland want…. tatadatata, iemand uit het team wordt koninklijk onderscheiden. Jawel, er krijgt iemand een lintje. Uit het team.. van Evers Staat Op.

En dan is er gelijk die spanning. Wie zal het zijn?

Zelfs voor de meestervoorspeller was de aankondiging een verrassing, maar hij zou het kunnen zijn. Ik weet dat Rick - hij zal het zelf nooit hardop zeggen-dat Rick in zijn hart hoopt en eigenlijk ook wel vindt dat hij een lintje krijgt, na 25 jaar om kwart over vier op staan om- in dienst van een ander- de muziek te selecteren en het nieuws aan te jagen.

Maar ook Niels heeft al eens laten vallen dat wat hem betreft het lintje kan doorkomen. Al die radio-uren en al die evenementen die hij heeft georganiseerd. En wat dacht je van bijna 20 jaar de lomperik spelen terwijl hij van zichzelf een hele lieve man is.

Ik denk dat Jelte, hoezeer ik hem ook waardeer, nog iets te jong is voor een onderscheiding. Maar wacht eens, Henk Blok, die zou hem kunnen krijgen. Henk, de beste nieuwslezer van Nederland, die in zijn vrije tijd met zijn stem geheel gratis ook nierstenen van patienten loopt te vergruizen.

Of of,, ja het zou natuurlijk kunnen, ik bedoel, ik heb 30 jaar met NUHR in alle theaters 2500 voorstellingen gespeeld, altijd om mensen blij te maken, 15 jaar les gegeven op de moeilijkste scholen, bijna 1000 columns ingesproken bij Edwin, ik ben lief voor vrouwen en dieren, en wat weinig mensen weten, ik heb ook een poster van Maxima op mijn kamer. Ik hoef geen lintje, er zijn vast mensen die nog veel meer voor anderen hebben gedaan, maar het zou wel leuk zijn.

Of wordt het toch gewoon weer Edwin zelf?

De man die al een hele prijzenkast vol heeft met ik weet niet wat voor onderscheidingen allemaal. Tuurlijk, verdiend, en leuk. Maar het houdt ook een keer op. Nee, ik denk niet dat Edwin hem krijgt. Of laat ik het zo zeggen.

het zou het hele team van Evers Staat Op ernstig verbazen.

 

woensdag 25 april

 

Nou dan even iets anders tussendoor.

Drie Limburgse beverfamilies gaan naar Groot-Brittannië verhuizen. Mede daardoor hoeven waarschijnlijk langere tijd geen bevers meer gedood te worden in Limburg. Dat maakte het Waterschap Limburg dinsdag bekend.           De verhuizing verlicht de overbevolking van bevers in Limburg. Om die reden heeft het waterschap sinds januari vijftien bevers gedood.

Ja logisch dus dat die bevers willen verhuizen. Ze zeggen wel eens. “Zuid Limburg, je zal er maar wonen” Nou inderdaad. Als bever moet je daar voortdurend over je schouder kijken of er geen jager met een zachte G achter in de struiken ligt.  Hoezo overbevolking? Hoeveel bevers zijn er nu helemaal in Limburg? Ik bedoel, ik kom regelmatig in Maastricht en ik heb er daar nog nooit eentje gezien. Ik heb de halve Amstel Gold gedaan, niet eentje. Concert van André Rieu, geen bever te zien. Ik stel voor een actiegroep voor de bever op te richten. In het programmma van Edwin. Zeg ik, Bevers Staat Op.

Nou er is iets meer bekend over de koninklijke onderscheiding voor iemand van dit veelbeluisterde radioprogramma.  Het lintje wordt uitgereikt in Hardenberg.  En dan denk ik, wat is Edwin toch een goeie aanvoerder van zijn radioteam. Krijgt iemand van zijn team een lintje, zegt hij gelijk, Nou dan gaan we dat ook met zijn allen bij mij thuis vieren. Tuurlijk ik heb gezegd dat het ook best bij mij thuis mag in Amsterdam. Ik bedoel dan hoeft de Burgemeester ook niet helemaal naar Hardenberg te rijden, maar nee, typisch Edwin. Hij is en blijft de gastheer van het programma.

 

 

 

donderdag 26 april

 

Nou het is dan nu toch helemaal bekend wie het lintje namens de koning krijgt opgespeld. Door de burgemeester van Hardenberg. In Hardenberg bij de presentator uit Hardenberg. En ik moet eerlijk toegeven, toch een beetje onverwacht. Maar het is voortaan de Koninklijke Edwin Evers.

Nee natuurlijk niet onverwacht. En helemaal verdiend. En nee, het is niet mijn 1000e column het is de 877e en bovendien wat maakt het uit. Er is een Koninklijke DJ

Edwin Evers, The Voice, Koning van de Ether , Ridder van de Radio, Het Orakel uit Overijssel, Heerser in de Ochtend, Hij die Gewoon Bijzonder weet te Maken, De Man van 6 miljoen, De Geinteresseerde, De Vriend van Velen, Familieman, Meneertje Vroegop, Sultan van de Imitatie, De Volksbinder, maar vooral Ridder van de Radio. Hij neem voortaan plaats bij King Alex en zijn Ronde Draaitafel.

Gefeliciteerd.

En voor alle andere helden in het land. Die altijd klaar staan voor anderen, die elke dag weer zorgen voor de mensen die het het hardst nodig hebben. Ook als je geen lintje krijgt, het is niet ongezien gebleven. Ik drink morgen ook op jullie. Ik wens iedereen  een mooie lieve uitbundige Koningsdag