Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Lieve Marianne,

 

maandag 2 april

Ook voor mensen die niet van wielrennen houden was het mooi dat Niki Terpstra op meesterlijke wijze de Ronde van Vlaanderen won.  In een koers van 265 kilometer door regen en ellende reed Niki de laatste 27 kilometer helemaal alleen vooruit. Dat op zich is al meer dan voortreffelijk. Maar tussendoor komen de verhalen over Niki. Bv hoe jij ooit aan zijn vrouw is gekomen. Hij ontmoette hij in 2006 als rondemiss, vroeg toen hij van haar de bloemen kreeg. Ben je niets vergeten? Je telefoonnummer misschien?

Paar jaar later hadden ze 2 kinderen. Dat soort verhalen.

Na belangrijke overwinningen citeert hij graag stukken uit liedjes.

Dit keer kwam hij helemaal kapot over de finish maar 5 minuten later geeft hij als antwoord op de vraag hoe hij  deze grootse overwinning binnen heeft kunnen halen. Ik bouwde op. ik bouwde op, ik bouwde op. Oh, het bloed steeg naar mijn kop, het was de liefde, het was de liefde, het was de liefde voor de koers. Als variatie op het bekende lied van Raymond van ’t Groenewoudt.

Is toch fijn, als een sporter eens een heel ander soort antwoord geeft dan vrijwel alle voetballers na de wedstrijd.

Hoe is het mogelijk dat je hebt gewonnen?

Uit liefde voor het spel.

Philip Cocu, PSV wint met 5-1 van NAC. Hoe ging dat?

Ja ik zei voor de wedstrijd. Geef mij vuur, geef mij vuur, nee geen lucifer natuurlijk maar passie elk uur. Nou dat werkte. Snap je.

Denk gewoon eens na over een ander soort antwoord na de wedstrijd.  Doe eens een liedje

 

Een eigenaresse van een blauwe Volvo die in maart 2009 in het centrum van Palma de Mallorca in een parkeergarage is gezet, moet nog 28.000 euro parkeergeld afrekenen.

Dat heeft de rechter bepaald.

Mag ze nog blij zijn dat je auto niet in Amsterdam stond want dan betaalde ze dat al voor een week.

Het is een raar verhaal. Auto staat er dus al 9 jaar. Raar dat je hem zomaar laat staan. Maar ook raar dat zo’n parkeergarage-eigenaar niet na een maand zegt. Ik laat hem wegslepen. anders loopt de rekening wel belachelijk op. Ik zou zeggen.

Allebei de helft betalen.

Dat is mijn uitspraak en daar moeten jullie het mee doen.

dinsdag 3 april

 

Uit onderzoek naar plastische chirurgie blijkt dat een aantal artsen maar wat doet. Of artsen. steeds meer mensen gaan voor een cosmetische ingreep niet meer naar een arts, maar die hebben er een mannetje voor.

Vriendin van mij heeft bv laatst een rimpel tussen haar ogen laten vullen door een bevriendde automonteur. Maar toen ze na een week haar neus snoot zat de zakdoek vol met ruitenvloeistof. Ze had wel de week ervoor al de hele tijd het idee dat haar lenzen een stuk schoner waren.

 

De vulkaan de Etna, op het Italiaanse eiland Sicilië glijdt volgens wetenschappers 14 millimeter per jaar op naar de Middellandse Zee. En dat wist ik al, want ik was daar vorig met mijn vrouw.

En ik weet nog dat we naar die vulkaan gingen en mijn vrouw zei.

Begrijp het niet, hier zou ie toch echt moeten moeten staan.

Stond er niet. Wij nog eens om ons heen kijken. En ja kijken, , stond 14 millimeter verderop, was het een kaart van het jaar ervoor.

 

woensdag 4 april

 

In vergelijking met vorig jaar is de filedruk in het eerste kwartaal met 25% toegenomen. Volgens de één komt het omdat er te weinig asfalt is in Nederland. Volgens de ander omdat er teveel auto’s zijn.

Klinkt misschien heel raar, zul je wel denken daar heb je Petertje Heerschop weer, maar ik denk dat die 2 redenen met elkaar te maken hebben.

Je zou dus – om files te bestrijden- kunnen denken aan meer asfalt én aan minder auto’s.  Vraagt u natuurlijk ,  Peter wat zijn jouw tips? Want jij hebt altijd wel een paar nieuwe totaal onbruikbare ideeen Klopt, hier mijn top 3 onbruikbare ideeen om het fileprobleem op te lossen.

 

1 De meeste vertragingen zijn nog steeds bij wegversmallingen.

  Bv van 5  naar 3 baans. Sluit dus gewoon 2 van de 5

   baanswegen. Dan heb je geen  last meer van die versmallingen

2  Er zijn ook vooral veel files bij op en afritten. Dan zeg ik.

    Geen op en afritten meer. Hoef  je ook niet af te remmen. Kun je

    lekker  doorrijden.

en

 

3 Stel een maximale afstand woon-werkverkeer vast. Bv Als

    iemand in  Hardenberg woont en in Hilversum werkt dan zeg ik,

    dat kan tot eind van het jaar maar erna is het afgelopen.

 

Geologen hebben in Schotland 170 miljoen jaar oude pootafdrukken van dinosaurussen gevonden. Het gaat om neefjes van de brontosaurus en de Tyrannosaurus Rex. In het zelfde gebied zijn overigens ook voetafdrukken gevonden van Steven Spielberg.

 

Topman Mark Zuckerberg van Facebook denkt dat het nog een paar jaar zal duren om de problemen met de privacy rond het sociale netwerk op te lossen.

Daarom wilde hij ook zijn excuses aanbieden aan Edwin Evers, geboren op 9 mei 1971 in Hardenberg, inmiddels 1 meter 83 lang en 85 kilo zwaar. KvK nummer 6786663495. Heeft bankrekeningen bij ASN, ING, ABN AMRO en der Deutsche Bank, dit jaar al  4 boetes voor te hard rijden, loopt in het weekend ’s morgen naakt naar de badkamer, heeft een werkster met een Roemeens accent, eet 2 keer in de week gehaktballen bij zijn moeder en heeft gezien al zijn whatsapp berichten 3 vriendinnen waar hij meer dan vriendschappelijke mededelingen mee uitwisselt.

 

donderdag 5 april

 

De naam van het spel “Kolonisten van Catan” wordt veranderd in “Catan”

Dat is beter, want het woord kolonisten verwijst naar het historisch beladen ”kolonisten”

En er veranderen nog veel meer namen van spelletjes.

Klaverjassen is beledigend voor Harten, schoppen en ruiten” en heet voortaan “Jassen

“Ezeltje prik” is dieronvriendelijk en verandert in “Ezeltje”

En “Partnerruil” is confronterend voor vrijgezellen en heet voortaan “ruil”

 

Een gezond voedingspatroon met veel groente en fruit zorgt er mogelijk voor dat vrouwen minder rimpels in hun gezicht krijgen.

Bij mannen maakt wat je eet geen enkel verschil.

Kortom, mannen worden in hun gezicht niet ouder van elke dag een frikadel speciaal met een paar biertjes.

Vrouwen moeten daarvoor uitkijken want die zitten gelijk onder de rimpels.

 

 

vrijdag 6 april

 

Nog even over die auto’s en de files. Wisten jullie dat Nederlanders 75% van de autoritten alleen zijn. Nergens anders zijn mensen gemiddeld zo vaak alleen. Dus dan heb ik nog een ideetje Zeg maar Tip 4 om het fileprobleem op te lossen.

Koppel en  Tinder en Happen aan filegevoelige trajecten.

Hopla, ook weer opgelost.

 

Despacito, je weet wel dat nummer Luis Fonsi en Daddy Yankee dat maar in je kop blijft zitten,  is de eerste video die op YouTube meer dan vijf miljard keer bekeken is. Er zijn 7 miljard mensen op de wereld, maar hoeveel kijken er naar een liedje op Youtube? Ik vind het echt belachelijk getalllen en ik verdenk de vader en moeder van Luis Fonsi en Daddy Yankee dat die de helft van 5 miljard keer hebben zitten kijken

 

Tenslotte. Ja mensen. Het is zover, het lenteweer is begonnen.

Vanaf vandaag.  We hebben de aanval van de Russische beer overwonnen, maanden van binnenzitten zijn weer achter de rug, de knoppen springen open aan de bomen, de lammetjes komen weer huppelen, en vanmorgen kwamen heel veel mensen erachter dat kleding van voor de winter nog wel even wat te strak zit. Maar we kunnen weer meer naar buiten.

En iets meer met een lach op het gezicht.

En zeg eens wat meer gedag.

En maak eens wat meer een praatje op straat.

En ben je een leuke vrouw tussen de 25 en de 45 en zie je een columnist van 538 langsfietsen, vraag gewoon of hij zin heeft in een biertje, een kouwe witte wijn of een gin-tonic.

Laat merken dat je blij bent met de lente.

Hij kan over een paar dagen alweer over zijn.

Tot volgende week