Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Helaas, van deze column is nog geen audio opname beschikbaar. Heb jij hem in bezit? Stuur dan even een berichtje naar [email protected].

2003-9


Lieve Marianne


Maandag 2 maart


Grote nieuws is natuurlijk de vogelziekte bij kippen. Grote kippenfokkerijen zullen hun hele bestand moeten laten ruimen. De zoveelste dierenramp van de laatste jaren. Maar dan zeg ik. De oorzaak is nu duidelijk. Het komt door het scharrelen. Je moet die kippen ook niet laten scharrelen. Dat is vragen om problemen. Als er eenmaal gescharreld wordt loop je ziektes op. Deze vogelziekte is waarschijnlijk de SOA van de kippenwereld. Vroeger zaten ze allemaal in een afgesloten stal met zijn dertigen in een kanariekooi maar toen hoorde je nooit wat. 

Vreemd dat ik juist vandaag ook las dat ze na de manipulatie van een kale kip nu ook bezig zijn om een kip genetisch zo te manipuleren dat er exemplaren van 1 meter komen.

Dan vermoed ik dat dat op verzoek is van de vereniging van kippenneukers. Die willen ook wel eens wat groters.


Verder was er een persconferentie van Jim en Jamai in Krasnapolski in Amsterdam.

Was al behoorlijk druk. 

Er zijn mensen die beweren dat het allemaal veel te ver gaat deze hele hype. Dat je deze jongens van 15 helemaal kapot maakt. Dat ze over een paar jaar volledig verknipt in een diep gat vallen.

Ik vind dat onzin. Ik denk dat er muziekgeschiedenis wordt geschreven.

 Na de finale komt een rondvaart door de grachten waarbij de politie rekent op meer dan een miljoen meisjes. Er gaan weer rondvaartboten sneuvelen. De zaal in Scheveningen zal gesloopt worden na de eerste 2 liedjes. Er komen 500.000 mensen naar een concert in het Vondelpark. Dit is niet meer te stoppen. Jim en Jamai. 

Groter dan de Beatles, heftiger dan de Stones, live beter dan Bruce, geiler dan Robbie Williams.

Was ik maar een meisje van 14. 

Dan kon ik in het openbaar zeggen dat Jamai beter zingt maar dat Jim een lekker ding is. Maar Jamai heeft weer zo’n leuke bril. Maar Jim is iets meer zichzelf. Jamai is heel spontaan maar soms een beetje gemaakt. En Jamai is ook lekker. Maar Hind zingt het best. Jezus wat heb ik zitten janken dat die eruit moest. Maar Jim en Jamai waren zo lief. Ik zou zo graag verkering hebben met allebei. En als we kinderen krijgen noemen we ze Joel en …

En we nemen een hond en die noemen we  Henk-Jan.

Oh Jim en Jamai.

Ik hou van jullie.

Dat zou ik zeggen als ik 14 was.

En iedereen zegt dat de uitslag al bekend is. Maar dat geloof ik niet. 

Alles is eerlijk. De hele wereld is eerlijk.

Saddam is lief voor dieren. 

Bush speelt heel mooi doedelzak.

En Prinses Margarita doet het niet voor het geld.

Ik hou van iedereen. Maar het meest van Jim en dan van Jamai. Want Jim gaat winnen. Jim is de beste Nederlandse zanger, de beste performer, de beste schrijver. Het hele land gaat plat

Voor Jim.

Wat een loser is die Martin Buitenhuis van Van Dik Hout. Nog nooit zijn er een paar honderd meisjes in het weekend naar zijn huis wezen kijken. Jim moet de nieuwe zanger worden van Van Dik Hout en van Acda en de Munnik. En Jamai van de Dijk.

De Nederlandse popmuziek staat op de kaart.

God, moet ik weer janken.


Iets anders. Andre Hazes woont in een hotel. Rachel wil van hem af. Andre is kapot, als hij naar Rachel belt zingt ze Doei, doei, doei. Reden is nu ook duidelijk. Rachel wil haar handen vrij hebben om vol te gaan voor Jim en Jamai. Opgeteld zijn ze bijna zo oud als zij is.


Dinsdag 4 maart


Vandaag was Margarita op televisie. Heel erg gespannen, strakke lippen. Het gaat haar niet om het geld maar om respect. Vreemd dat je dat dan in de media moet afdwingen. Je beledigt elkaar op televisie in de hoop dat het nog goed komt. 

Je vertelt aan alle vrienden dat je vrouw een overspelige hoer is en hoopt dan dat ze meer respect voor je heeft. 

Ze zegt ook afgeluisterd te zijn. En ik geloof haar. Ze is afgeluisterd met een schroefje van een schilderij. Vind ik mooi. Blij dat wij dat in Nederland ook kunnen. James Bond heeft Q. Maar wij zijn verder. Wij hebben Q en Q. Geluidsapparatuur in schroefjes. Hele cameraploegen in een mandarijn. We tellen weer mee. 

Maar dat was iet alles. Ze had ook gestommel op de gang gehoord. Dat was volgens de ALVD prinses Juliana die langs kwam op de step.

Tuurlijk het klinkt allemaal zeer verbitterd. Toch geloof ik wel dat Margarita en Edwin stelselmatig kapot worden gemaakt. Zeer ten onrechte.

Ik vind het ook niet zo schokkend wat ze vertelt. Schijnt dat Willem Alexander, Pieter van Vollenhoven een boerenlul noemt. Nou en? Ik wil nieuwe dingen horen.De prinsjes schijnen onder tafel hun middelvinger op te steken naar de gasten. Nou en? Als Beatrix  na prinsjesdag in de gouden koets terug rijdt gaat ze vlak voor het paleis onder de bank zitten. Nou en.

In elk gezin speelt wel iets. En zeker in een van de rijkste gezinnen van de wereld die volledig buiten de werkelijkheid staan.


Woensdag 5 maart


Regilio Tuur wil ook respect. Vooral van zijn vriendin. Punt is dat hij af en toe een beetje overspannen is. Dan neemt hij zijn werk mee naar huis.

Was thuis een van de langste gevechten die hij heeft uitgevochten. Schijnt een partij te zijn geweest over 13 ronden van een week. Toen was ze pas plat. Dan ben je niet echt in vorm als je daar zo lang over doet. 

Zelf voelt hij zich zwaar gedupeerd. Als ik iemand sla dan breekt er altijd wel wat.

Ja, heel sneu.

Als ik iemand doormidden zaag gaat  het altijd bloeden.


donderdag 6 maart 


Andre Hazes en Rachel blijven toch bij elkaar. 

Of zoals de opgeluchtte kratverwerker uit Vinkeveen meldde. Ze gelooft in mij.

Brieven die Rachel aan Jim en Jamai had geschreven zijn niet beantwoord. Was ook niet zo slim om een foto mee te sturen.

Rachel zelf zegt dat voor haar nu Andre weer een Idol is. Ook al hang je van Andre geen poster op je kamer. Nou dat kan wel maar dan is gelijk je hele muur vol.

Mijn beste vriend Thomas Acda is jarig. 

Ik heb heel veel posters van Thomas voor mijn raam gehangen. Maar ik hou van Jim en Jamai.


Vrijdag 7 maart


Goed plan bedacht. Koningshuis –idols.

Om de week komen Margarita en Beatrix met een interview op televisie.

Na 6 weken mag iedereen stemmen. Dan moet je een poster voor je raam hangen van de prinses of de koningin.

En dan kun je een gouden koets winnen.


Nog maar een nachtje slapen. Dan weten we het. Ik hoop dat Jim en Jamai allebei wonen.

En dat Jim d