Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Helaas, van deze column is nog geen audio opname beschikbaar. Heb jij hem in bezit? Stuur dan even een berichtje naar [email protected].

Week 8


Lieve Marianne,


maandag 22 februari 


Feyenoord heeft weer niet weten te winnen. Maar zoals mijn overbuurman vanmorgen zei. Ik dacht dat jij vooral het nieuws behandelde.


Louis Van Gaal heeft een geweldige nieuwe reden waarom er weinig punten worden gepakt. Volgens Louis komt het omdat andere ploegen minder bang zijn voor United. Op de vraag hoe je de andere ploegen weer bang krijgt was het antwoord.  Als je de komende 8 wedstrijden gewoon heel dik wint dan zijn ze bij de 9e wel weer wat banger. Of zoals hij het in Engeland zei.

If you simply win the next 8 matches then normally  by the team in match 9 it will walk them thin through their pants 

En dan zeg ik. Daar zit geen woord Chinees bij.

En hij voegde eraan toe. And Let up, thursday this week  we will win with at least 5 to 1.

Dus dat was weer ouderwets lachen op de persconferentie


Nog meer Engeland. Engeland wil zoveel mogelijk breken met de Europese Unie. De Brexit.   Dan zeg ik. Prima, moet je doen.

Maar dan ook niet meer in de vakantie op Europese stranden stomdronken met die verbrandde lijven wankel lallend met een hele groep tegen een vissersbootje aanpissen. Maar daar gaat het mij niet om.

Het gaat mij om het woord Brexit. Samentrekking van Britain Exit.

Net als Grexit. Greece Exit.

Ik ga die ook gebruiken als ik ergens weg ga. Peter en Exit.

Oké, jongens Pexit. Kan iedereen. 

Je kunt naar eigen inzicht de eerste letter of de eerste 2 eraan plakken.

Ook te gebruiken als je vindt dat iemand weg moet.

Bv, willekeurig voorbeeld. 

Als er een Tanja de hele tijd aan je kop zit te zeuren dan roep je.

Tijd voor Texit. Simpel en klaarhelder. Ik noem het een taalverrijking.
Dit weekend heeft Bob de Jong zijn laatste 10 kilometer-wedstrijd geschaatst.

Bob, Wereld- en Olympisch Kampioen op de langste afstand verdient een speciale vermelding, een diepe buiging en een grootse ovatie in dit weekoverzicht dus bij deze.


OVATIONEEL APPLAUS


Dan groot radionieuws. De Grote Edwin Evers heeft zijn contract verlengd zodat dit sympathieke ochtendprogramma in elk geval tot en met december 2018 in de ochtend te horen zal zijn. Van de 4 andere medewerkers Rick, Niels, Henk en ik is beloofd dat er in elk geval 3 mogen blijven. Nou, ik ben weer eens reuzebenieuwddinsdag 23 februari 


Na het failissement van V&D en Scapino wankelen nu ook Aktie Sport en Perry Sport. Het lijkt een domino-effect. Er is een grote bedreiging van oerhollandse bedrijven. Oppassen dus voor de verzamelde Pannenkoekenhuizen, het WK korfbal, de Zaanse Schans, de vereniging van Haringkarren, het Elfstedenbestuur, het Tros-muziekfeest en de PvdA.

Er blijft allemaal niks van over als het zo doorgaat.


Ongelukken in het verkeer zijn steeds vaker het gevolg van het smartphonegebruik van autobestuurders. Alleen al het bellen kan teveel afleiden, maar de gevaren zijn nog groter bij een sms-je of een whatsappje sturen en nog groter bij het kijken van een filmpje.

Enige wat nog sterker afleid zijn grote emoties.

Het gevaar op ongelukken is dus  het allergrootst bij het kijken van een filmpje terwijl je sms’jes stuurt naar je vrouw  en tussendoor zit te whatsappen met je vriendin en erachter komt dat je die 2 door elkaar hebt gehaald.


Ook gevaarlijk is het blindelings volgen van een navigatiesysteem.

Dit weekend is een vrouw de Ijssel in gereden omdat haar TomTom aangaf dat ze na 100 meter linksaf moet slaan en de pont op moest rijden.

Jammer voor haar was de pont aan de overkant.

Ik herken dat wel. De A1 heeft een nieuw stuk snelweg en als ik daar rijd roept mijn navigatie ook dat ik direct rechtsaf moet. 

Dus ik ben ook al een paar keer dwars door het weiland via Muiden en een stuk Naardermeer weer pas bij Hilversum op de weg gekomen. Is trouwens wel korter. Niet sneller


De partner schijnt volgens onderzoek nogal wat invloed te hebben op overgewicht.  Bij mannen zit het vooral in de zinnen.

Eet jij dat laatste restje nou op.

Dat kunnen we niet bewaren.    en… 

Vind je het niet lekker dan.  

Maar je kunt toch ook weigeren?

Als je vrouw Rosa heet, en je wil niet méér eten, dan zeg je gewoon Rexit.


Vrouwen zeggen vooral dat ze dikker worden omdat hun man dingen in huis haalt waar ze niet af kunnen blijven. Bv chocola of speculaasbrokken.

58% van de vrouwen vraagt regelmatig aan hun partner of ze dat niet meer in huis willen halen. Want als het er is dan eten ze het op. Waarom?

Maar zeggen ze dan. Dat doe je gewoon. 

Heel raar. Maar goed je kunt dit argument als man wel gebruiken als je toevallig een keer per ongeluk iets hebt gehad met een hele mooie vriendin van haar. Dan moet je die ook maar niet in huis halen.


woensdag 24 februari


Er is elke dag ook nogal veel Nou-en nieuws.

Ik las bv dat de rifhaai betrekkelijk kleine maaltijden gebruikt.

Dan denk ik. Nou en.

Ik heb daarom ook aan mijn volgers op twitter gevraagd of zij vandaag ook nieuws hadden gelezen waarvan zij dachten Nou en? Ik geef een willekeurig aantal.

Musicalster Edwin Jonker heeft toch geen relatie met visagiste

Verlamd konijntje gered door skatboardrolstoel

18 rollades gestolen bij schuurinbraak

Man in Oostenrijk krijgt boete van 70 euro wegens het laten van een boer.

Prehistorische gordeldieren waren zo groot als auto’s.

Britse supermarkt verkoopt alleen nog rechte croissants.

en Peter Jan Rens verkoopt zijn originele Meneer Kaktus-pyama

En het klopt. je zou erachter kunnen zeggen. Nou en.

Aan de andere kant. Dat kun je zeggen achter alles wat je ziet, hoort  of leest.

En dat maakt het leven er niet altijd mooier op.

Zo zei ik laatst tegen een vrouw. Ik vind jou echt een zeer bijzondere vrouw  Waarop zij zei, nou en.


Voor mensen die komende zomer naar de camping gaan en op zoek zijn naar een wat grotere tent. Vandaag wordt in Ermelo in opdracht van de Belastingdienst de circustent van Herman Renz geveild.


donderdag 25 februari


PSV heeft voor de CL 0-0 gespeeld tegen Atletico Madrid. Prima uitslag. Zoals een groot filosoof uit Betondorp ooit zei. 

Zolang je geen goal tegen krijgt kun je ook niet verliezen.

Ik zeg, nu uit ook gewoon geen goals tegen, zelf  1  keer scoren en hopla dan staat PSV in de kwartfinale van de CL. Makkelijker kunnen we het niet maken, wel leuker.


Dan uit de categorie.Dat wist ik niet. Maar daar kwam ik achter via Sylvia Witteman die erachter was gekomen door het failissement van Perry Sport.

Maar wisten jullie dat de straten van Monopoly straten waren locaties van Perry Sport filialen omdat Perry Sport de eerste distributeur was van het spel in Nederland.


vrijdag 26 februari


Van Gaal heeft gisteren met Manchester United 5-1 gewonnen.

Met zoals hij wilde, horny voetbal.


Gisteren kon ik voor een opvallend lage prijs 3 hele dozen Marsen en Snickers kopen. Ik vroeg erbij om een plastic tasje. Maar volgens de verkoper zat die er al doorheen.


Als vervanger van de steeds populairder wordende E-bike heeft de TU Eindhoven de S-bike ontworpen. Een fiets die loopt op zonne-energie. Het wordt gezien als een oplossing van het klimaatprobleem.

Maar- sorry- een gewone fiets is toch een nog betere oplossing van het klimaatprobleem. Voor een S bike moeten apart zonnecel-elementen en een accu worden gemaakt. 

Dat kost heel veel energie om die te maken.  Op een gewone fiets heb je dus minder materiaal nodig, je trapt alle energie zelf bij elkaar, het bestrijdt overgewicht, dat scheelt in de zorgkosten, hij is veel goedkoper dus voor veel meer mensen aan te schaffen, dus gaan er nog meer mensen op de fiets dus beter voor het milieu. Ben in nu zo slim of zijn die anderen nu zo dom.


Tot volgende week. En om van Gaal te citeren. Een nice horny weekend.