Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 25

 

Lieve Marianne,

 

maandag 20 juni

 

Volgens het KNMI en buienradar en andere weersvoorspellers gaat het vandag in Nederland 15 uur achter elkaar regenen. Dat is bijna een Nederlands record. En daar waren er afgelopen jaar heel veel van.

Ik geef het lijstje welke records er zijn gebroken.

De natste november, de  warmste kerst ooit, de droogste januari, de heftigste ijzel ooit, het grootste temperatuurverschil tussen noord en zuid ooit,  de koudste 1e Paasdag,  koudste koningsdag ooit, de laatste sneeuw ooit, de meeste neerslag binnen 3 uur en  de langste neerslag achter elkaar.

En dit is dan nog alleen het stemmingenlijstje van mijn beste vriendin.

Kun je nagaan hoe het was met het weer in Nederland.

 

Bij veel wedstrijden van het EK in Frankrijk wordt er vuurwerk op het veld gegooid. Maar hoe krijg je ondanks de strenge beveiliging dat vuurwerk mee het stadion in. Makkelijk, dat schijnt te gebeuren in de onderbroek.

Daarom heeft de Franse politie besloten om bij iedereen die het stadion in gaat even 30 seconden een  vlammetje bij de onderbroek te houden.

 

Royaltywatcher Marc van der Linden is in enkele maanden tijd 65 kilo kwijtgeraakt. De koningshuisdeskundige wil echter niet uitleggen op welke manier hij dat voor elkaar heeft gekregen. 

Wel is het opvallend dat hij opeens nog maar 1 been.

 

dinsdag 21 juni

 

Volgens toonaangevende Leidse onderzoekers blijkt  het gebruik Epo geen  effect te hebben als het wordt gebruikt door goed getrainde sporters. 

Een groep wielrenners beklom zondag de gevreesde Mont Ventoux nadat zij enkele weken een medicijn toegediend hadden gekregen.

De ene helft van de groep kreeg epo, de andere helft een placebo. 

De renners wisten zelf niet tot welke groep zij behoorden.

Wat bleek. De sporters die epo hadden gekregen, deden er gemiddeld 38 seconden langer over om de top van de berg te bereiken dan de wielrenners met het placebo.

Dan zou je dus zeggen dat wielrenners die ooit betrapt zijn op EPO totaal onterecht bestraft zijn. 

Sterker nog, die hebben een nog veel knappere prestatie geleverd dan renners die fietsten op mueslibol en 2 asperientjes.

Maar dat is niet helemaal zo. Op een andere manier werkt EPO wel

Renners moeten wel geloven dat ze mogelijk iets hebben gehad wat heel erg goed werkt. Ik had zelf bv vroeger veel last van groeikrampen. Mijn vader smeerde daar een middel op dat hij- zo vertelde hij- gekregen had van de beroemde dokter van Laarhoven. Hij zei erbij dat het wel erg warm zou kunnen voelen en diepe tintelingen kon geven. 

En dat voelde ik ook. Maar de kramp was hoe dan ook weg.

Later vertelde hij dat het gewoon sla-olie was en dokter van Laarhoven was een melkboer uit Eemnes.

Waar het om gaat.

Wat je ook aan iemand geeft, zeg dat het voor een onderzoek is en dat het helpt. Dan kun je geven wat je wil. Behalve bij de pil.

 

Dafne Schippers heeft haar huidige vriend Nicky Romero, leren kennen via Twitter. De dj feliciteerde in september de atlete met haar gouden medaille op het WK in Peking. "Meer dan verdiend, toffe ervaring!",

Raar, ik had haar precies hetzelfde gewenst op twitter maar heb er nooit meer iets van gehoord. Dus dan zit het dus niet in de zin.

 

In Brussel is een man opgepakt die zei dat hij een bomgordel had en zich ging opblazen in een winkelcentrum. Bleek een gek te zijn met een bomgordel gevuld met zout en koekjes.

Gaan we dat nu krijgen? Nepbomgordels.

Denk je na Bassie en Adriaan alles wel te hebben gehad. krijgen we dit.

De Belgische dienst voor terrosristenbestrijding had al overigens al eerder twijfels bij deze vermeende terrorist. Niet alleen omdat de man zei dat hij was ontvoerd, ook niet toen hij zei dat hij de opdracht had gehad om zijn wokkels en speculaas te laten ontploffen, maar toen de man belde dat hij 4 dagen ervoor ook al onthoofd was werd er rekening gehouden met een nepper.

 

woensdag 22 juni

 

Wat een spectaculaire EK wedstrijd gisteren tussen Portugal en Hongarije.

Het werd 3-3 met 2 prachtige goals van Ronaldo. Opvallendste moment was echter dat de Portugeze speler Dani in het veld tijdens de wedstrijd een briefje van de Portugeze coach kwam geven aan Ronaldo.

De heel voetbalwereld wil graag weten wat er op dat briefje stond.

Dat kan ik jullie vertellen.

Op het briefje stond. Ronaldo, onze linksback wil verkering met je. Wil jij ook?

Het antwoord weten we nog niet.

 

De tijdstippen waarop iemand eet heeft waarschijnlijk een groter effect op de gezondheid dan de maaltijd zelf.  Minder eten in de avond zorgt volgens onderzoekers voor een beduidend kleinere kans op obesitas.

Sterker nog, recent onderzoek liet zien dat mensen die hun hoofdmaaltijd in de ochtend nuttigden, meer afvielen en hun bloedsuikerspiegel verbeterde. 

Het beste is dus voortaan. Wekkertje zetten. Kop soep, bord pasta, een stevige  vlaflip en afvallen maar.

 

Een Finse toerist trof afgelopen week een vogelspin aan onder de douche in een Amsterdams hotel. De hotelleiding was ook erg verbaasd. Normaal gaat een vogelspin niet onder de douche maar ligt hij een beetje te loeren onder het bed.

 

donderdag 23 juni

 

Vandaag stemmen de Britten of ze wel of niet in de EU willen blijven.Een recordaantal Britten heeft zich als kiezer geregistreerd, 46,49 miljoen.

Het is een nek aan nek race tussen voorstanders en tegenstanders. Dus kan alles nu een beslissende rol gaan spelen.

Zowel Engeland, als Wales, Ierland en Noord Ierland hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de EK. Je zou dan kunnen zeggen dat kunnen de Britten dus heel goed zelf. Maar zegt de rest van Europa, als Engeland zo nodig uit de EU wil, dan doen ze voortaan ook niet meer mee aan de EK.

Je heb er toch een hekel aan. Nou dan lekker niet. En dan zeg ik, stuur ze dan vanaf morgen alle 4 naar huis en dan kan Oranje dit weekend lekker instappen bij de Achtste finales met een grote lekker-puh naar de Britten die het allemaal zo goed alleen kunnen.

alles speelt nu een rol.

In delen van Londen en het zuidoosten van Engeland heeft noodweer donderdagochtend tot grote wateroverlast geleid. 

Het is niet bekend of wateroverlast grote invloed heeft op de voorkeur van de kiezers.

Wat een onzin. Het regent in Engeland vrijwel altijd. Denken de voorstanders nu werkelijk dat het minder gaat regenen als ze bij Europa blijven.  Nou hoorde ik iemand zeggen. Tanzania hoort ook niet bij Europa en daar regent het een stuk minder.

Kortom, alles speelt een rol maar de keuze wordt niet met het hoofd gemaakt maar puur op gevoel.

Veel mensen denken dat een meerderheid van de Britten morgen voor Europa zal stemmen.

Ik zelf denk dat de Britten morgen tegen Europa stemmen. 

Ik heb zelf namelijk een onderzoek gedaan bij 2 mensen die ik ken in Engeland en van die 2 mensen was 52% voor een Brexit en 48% tegen

 

vrijdag 24 juni

 

De Britten hebben tegen Europa gestemd.

52% is voor de Brexit , 48% is tegen.

Zo ben je bijna 15 jaar op weg naar verenigd Europa, zo zijn we weer terug bij af. Nog een paar jaar en we staan weer met de auto te wachten bij de grens met een vader voorin die schreeuwt. Iedereen nu stil, ik doe het woord, en niemand zegt iets over de zak aardappelen en de blikken vlees in de achterbak.

 

Het is nog 43 dagen tot de Spelen. 

Rio de Janeiro krijgt een noodlening van de Braziliaanse regering om de stad op tijd af te hebben voor de Olympische Spelen. Het gaat om een bedrag van 750 miljoen euro. Welk deel daarvan naar het team van Edwin Evers gaat is nog niet bekend.

 

Tot volgende week