Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 26

 

Lieve Marianne,

 

maandag 27 juni 

 

Het EK voetbal komt door de knock-out fase gelukkig in een versnelling.

Hoewel dat niet echt het geval was bij Portugal tegen Kroatie.

In die wedstrijd was er tot de 117e minuut geen één doelpoging tussen de palen. Geen één, niks, nul. Tot vlak voor het einde van de 2e verlenging Portugal dacht, weet je wat, we schieten gewoon één keer op het doel.  We zien wel, gewoon kijken wat er gebeurt.

Nou, keeper van Kroatie stopt het schot, bal kaatst terug, kopbal en pats goal. 1-0 voor Portugal

Het was waarschijnlijk één van de lelijkste overwinningen ooit.

Op die van Duitsland tegen Oranje  na, in 1974, en 1980, 1986 en 1990, en 1993, en 2002 en  2012.

Maar dat is Duitsland. Die gaan altijd door. En tegenwoordig ook met prachtig voetbal. Dus dat is dubbel moeilijk.

Vandaag speelt ook nog  Engeland tegen IJsland. Veel mensen denken dat Engeland dat makkelijk moet kunnen winnen. Ik denk van niet.  Ik denk eerder dat IJsland vandaag wint. 

De Engelsen hebben geen bijster goed team en ze zijn natuurlijk aangeslagen door de Brexit waarvan ze nu opeens begrijpen dat het ze miljarden gaat kosten.

 

Elders in de wereld werd er gevoetbald om het Amerikaans kampioenschap, de Copa America. Chili won in de finale tegen Argentinie met strafschoppen mede omdat Messi één van de penalty’s had gemist. 

Het was voor Messi de 4e keer dat hij met Argentinie een belangrijke finale verloor.  En nu heeft ie bedankt voor het nationale team van Argentinie.Hij doet het niet meer. 

Zoals hij zei. Ik win toch nooit een finale.

Vind ik wel een beetje slap van de beste speler van de wereld.

Beetje beledigend ook naar teams die nooit in de finale komen.

Sterker, er zijn ook landen die zich niet eens plaatsen voor een eindtournooi. Die zouden graag een keer verliezen in een finale.

En ja, hij heeft een strafschop gemist.  Nou en?

Ik heb zo vaak een strafschop gemist en ik ben ook alijd gewoon doorgegaan.

En elke keer, als er weer een strafschop kwam voor mijn team dan nam ik hem weer. Ook al riep iedereen. “Peter, nee, niet jij, niet jij”

Ik heb altijd mijn verantwoordelijkheid genomen.

Ik bedoel , iemand moet missen in zo’n serie, nou dan neem ik al dat gezeik wel op me.

Dus nee, meneertje Messi, nu niet stoppen.  Nu gewoon door.

Even geen Mexit, die kunnen we er nu niet bij hebben.

 

En dat brengt ons bij de Brexit.     Ze zijn toch een beetje geschrokken in Engeland. Want ze hebben dan wel besloten om echt uit Europa te gaan maar nu blijkt opeens dat het ze heel erg veel geld gaat kosten. En bovendien, zo blijkt, zijn het vooral de mensen boven de 50 van het platteland die uit Europa willen, de jongeren willen dat helemaal niet. 

Dat krijg je er dus van. 50 plus rules.

Bij eerdere referenda in Engeland voor beste maaltijd won Ham and Eggs.

Als beste hedendaagse popmuzikant werd gekozen voor Cliff Richard 

En het favoriete vervoermiddel van de Engelsen was met afstand Het paard.

 

En nu roepen de Brexit stemmers opeens dat het niet zo snel hoeft. Dat ze nog wel een tijdje kunnen blijven, dat het niet zo definitief bedoeld was en dat het ook prima is als ze gewoon toch blijven.

Het lijkt een beetje op een situatie waarin een man tegen zijn vrouw zegt, dan ga ik van je af, en dat de vrouw zegt, moet je doen, en dat ie dan opeens op een klein kutkamertje zit zonder zijn veel jongere vriendin die hem nooit had gevraagd om echt bij zijn vrouw weg te gaan, en dat hij graag terug wil maar dat mag niet meer en de 15 jaar erna betaalt hij een hele dikke alimentatie en hij krijgt er niks voor terug. En toch leek zo leuk om even thuis weg te zijn.

 

 dinsdag 28 juni

 

IJsland heeft inderdaad met 2-1 gewonnen van Engeland op het EK. Toch bijzonder. IJsland is een land met 330.000 inwoners, waarvan 180.000 vrouwen, en 150.000 mannen waarvan 20.000 walvis-knuppelaars, 30.000 doen iets voor de overheid, 7 a 8000 werken bij de Geysers, verder een hoop middenstanders, boeren, en opgeteld 39 voetballers waarvan er dus 22 aanwezig in Frankrijk.

Maar wat een inzet, wat een team, wat een strijdlust en heerlijk publiek. 

Het zijn geen zangers de IJslanders. Ze hebben geen stadionlied.

Ze roepen Oe, dan wachten ze 10 seconden en dan roepen ze nog een keer Oe, dan wachten ze 7 seconde en dan roepen ze weer Oe, en dan steeds sneller Oe.

Het is in alle simpelheid geniaal en ik zal je zeggen met een paar mooie halfnaakte  dansers erbij kun je er het songfestival mee winnen.

Maar nu is de EK, en als IJsland wint van Frankrijk in de kwartfinale gaan Edwin, Rick, Niels en ik met spoed naar Reykjavic om daar in een café de halve finale tegen Duitsland te kijken.  Of we kijken ergens anders. In een café.

En als ze het niet uitzenden kijken we iets anders. Of niets.

We gaan in elk geval naar een café.

 

Toyota roept wereldwijd 1,4 miljoen auto’s terug omdat er iets is met de airbags. Je hoort steeds vaker dat auto’s terug worden geroepen.  Maar ook op andere vlakken.

Goede vriend van mij heeft vorige 19 vriendinnen terug geroepen omdat er mogelijk iets mis was met een via whatsapp gestuurde foto die voor een ander was bedoeld.

 

woensdag 29 juni

 

Sylvie Meis slaat wel eens een dagje strand over om de paperazzi te vermijden. Zelf sla ik ook wel eens een dagje strand over, maar vaak omdat het kutweer is.

 

Menselijk haar is geëvolueerd uit schubben van een reptiel, zo blijkt uit een nieuwe studie.  Bij sommige mensen zie je dat ook nog wel een beetje.

 

De politie in Amsterdam heeft dinsdag de voordeur van een huis opengebroken na een melding van omwonenden dat een vrouw al enkele uren roerloos voor het raam stond. 

Het bleek uiteindelijk te gaan om een opblaaspop.

De dienstdoende agenten hadden dit ook nog nooit meegemaakt.

Zoals de hoofdagent zei. Een opblaaspop voor het raam. 

Dat is wel hele luie prostitutie.

 

 

 

donderdag 30 juni

 

De Amerikaanse hond Twinkie uit Californië heeft een nieuw wereldrecord ballonnen kapotmaken op haar naam gezet. 

De Jack Russel wist in 39.08 seconden honderd ballonnen kapot te maken.

Is dus geen hond om op een kinderfeestje uit te nodigen.

Of in de buurt als je veilig wilt vrijen.

Toch vind ik 100 balonnen niet eens zo knap.

Wij hebben bv een konijn thuis die in 2 minuten voor 350 euro aan opladers  en andere snoeren door kan knagen.

Maar daar hoor ik de heren van het Guiness Book nooit over.

 

vrijdag 1 juli

In een nieuwe videoclip van Kanye West ligt hij in bed met talloze naakte beroemdheden. Zo zien we Kanye , zogenaamd natuurlijk, op een enorm bed zelf in het midden liggen met aan beide kanten naast hem oa George Bush, Donald Trump, Rihanna, Taylor Swift, Caitlyn Jenner en Bill Cosby.

Zelf zit ik nu Zeeland om vanaf vanmiddag weer Concert At Sea te presenteren. Concert At Sea dat gewoontegetrouw elk jaar spectaculair wordt afgesloten door Blof zelf.

Vannacht heb ik met een paar anderen een nieuwe clip opgenomen met Blof.

Beetje in de sfeer van Kanye West.

Zo lagen er naakt op een groot bed, Ilse de Lange, JB Meyers , Willy Wartaal, Typhoon,Joep van Deudekom, Guusje Meeuwis, Faithless, Viggootje Waas, Geraldine Kemper, 7 vrouwen van een caravan op strandpark De Zeeuwse Kust, de strandpaaldanseres van Zoutelande en het vrouwelijke personeel van slagerij Jakobsen in Renesse. Maar dat van Geraldine Kemper is natuurlijk niet echt waar.  Die had namelijk nog een bikinibroekje aan.

 

Kortom, het was een heftige nacht in de voorbereiding.

Maar we zijn er verder weer klaar voor. Beginnend om 14 uur met Cover At Sea als er een setlist is van dode artiesten.

Die zijn er natuurlijk niet zelf maar worden gespeeld door Blof met de andere gasten van Concert At Sea. Aftrap met Prince, en via Bowie, The Eagles en Run DMC naar de Beasty Boys. Vanaf dan zijn we los.

Voorspelling van Viggootje Waas voor de wedstrijden.