Het Grote Lieve Marianne Archief 2002-2018


Week 20

 

Lieve Marianne,

 

maandag 16 mei

Dit weekend was op zaterdag het songfestival.

Het was een avond met enorm veel min of meer muzikale uithalen en belachelijk grote lichtshows. Het deed vaak zo veel pijn aan je ogen dat Douwe Bob van pure ellende een groot deel van zijn lied zijn ogen dicht moest houden. Hij zong prima, goed liedje ook.

Ik dacht bij de meeste andere liedjes, het zou goed zijn als die minstens 10 seconden stil waren. 

Voor een aantal zangers en zangeressen was ik ronduit bang. 

Dat was geen zingen, dat was muzikale oorlogvoering. 

Er was een vrouw in een grote blauwe jurk met een strijdlied vanuit alle tenen van iedereen op het podium . Ik hou best van een beetje passie. 

Maar ik ben de hele week schreeuwend wakker geworden.

Zij bleek de winnares. Uit Oekraine. Zoals mijn buurman zei. 

Het zou bijna een reden zijn om daar weer binnen te vallen. 

Van heel veel landen kreeg Douwe Bob helemaal geen punten.

Bv niet van Polen. Daar is het laatste woord wat mij betreft nog niet over gezegd. Morgen meer.

 

En toen werd het zondagmiddag. Ik liep op straat, Het was 15 uur. 

Om me heen liepen steeds meer mensen voortdurend op hun telefoon te kijken. Vooral mannen, ook vrouwen, maar vooral mannen. Ik ook.

Ik keek eerst om de 5 minuten, toen om de 3 minuten, toen om de minuut.

Uiteindelijk keek ik alleen naar het verspringen van een getal.

48, 49, 50, 51 enz.. Soms riep er iemand opeens 56, of 57.

Mijn vrouw vroeg wat dat was.

Ik zei, dat is het aantal ronden dat Max Verstappen heeft gereden.

Max lag op kop.En ook al had je tot dit weekend helemala niks met Formule 1.  Iedereen begreep dat er iets heel bijzonders stond te gebeuren. Max Verstappen, Nederlandse jongen van 18 jaar, ging iets doen wat eigenlijk helemaal niet kon. Hij ging de Grand Prix Formule I van Spanje winnen.

Zeg maar Jong PSV wint de CL van Real Madrid.

De zoon van Dafne schippers wint de 100 meter van Usain Bolt.

En dan zeggen jullie, maar Dafne Schippers heeft helemaal geen zoon.     Nee, dan begrijp je hoe bijzonder dit was.

De spanning op straat was te snijden. Mensen zijn nu stil gaan staan. Dan om 11 over half vier klinkt er hard gejuich op straat.

Max Verstappen had het onvoorstelbare gepresteerd. 

Eerste race in zijn  nieuwe wagen, en hij wint een Grand Prix.

Hij houdt de Ferrari’s van Raikkonen en Vettel achter zich.

Hoe heeft ie dat gedaan?

Dat legt zijn teambaas Horner simpel uit.

" Max heeft dit weekeinde helemaal niets fout gedaan."

Het is een Cruyffiaanse uitleg.

Als je iets heel goeds wil doen moet je beginnen met helemaal niks fout doen.

Vlak voor zijn dood sprak Johan met Max in Barcelona.

Het zou zomaar met elkaar te maken kunnen hebben.

 

dinsdag 17 mei

Ik heb 2 Polen die verderop aan het werk zijn vastgebonden in hun busje met 24 uur keihard de inzending van Bulgarije van het Songfestival. Kunnen ze goed horen aan wie zij meer punten hebben gegeven dan de 0 voor Douwe Bob.

 

In de Chineze stad Wuhu is het de bedoeling dat over 5 jaar vooral zelfrijdende auto’s door de stad gaan.

Eerst even dit. Ik heb steeds vaker het idee dat veel mensen maar heel weinig weten van Chineze steden. Daarom, Wuhu is een stad in de oostelijke Chinese provincie Anhui en grenst in het zuidoosten aan Xuancheng, in het zuidwesten aan Chizhou en Tongling. Het is voor Chineze begrippen  eigenlijk meer een dorpje met iets meer dan 700.000 inwoners. 

Maar het gaat over zelfrijdende auto’s. Het probleem daarmee lijkt me vooral dat je nooit weet of hij nog op de plek staat waar die is geparkeerd. Want het kan best dat ie dan zelf  alweer naar de supermarkt is, of erger nog, naar huis.

 

woensdag 18 mei

Frank de Boer sluit het trouwens niet uit dat hij zijn carriere voortzet in China. Zoals de nuchtere Noord Hollander zelf zei. Ik haal nu ook al elke vrijdag een loempia en ene Kuh yo luk. Dus ik denk dat ik daar snel kan wennen.

En hoe ze mij daar noemen zie ik dan wel.

 

Twee Brabantse zussen hebben in Den Bosch een autogarage geopend die speciaal bedoeld is voor vrouwen. Volgens de zussen gaat het om de eerste garage voor en door vrouwen.

De zaak is ingericht met de bedoeling om vrouwen meer op hun gemak te stellen.  In de showroom is bijvoorbeeld een sieradenlijn te bekijken, er zijn verzorgingsproducten te testen en vrouwen kunnen er de nagels laten lakken in dezelfde kleur van de auto. Ik vind dat goed. Ik zie best vaak vrouwen in een auto met een kleur nagels die helemaal niet past bij de kleur van de auto en dan denk ik ook altijd “ waarom doe je dat nou?” 

En het is toch een kleine moeite om een paar oorbellen te drgen die wel passen bij het design van de buitenspiegels. 

Nu doe ik cynisch maar ik zie wel degelijk het nut van de vrouwengarage.

Er werkt bv geen enkele man die stom-grijnzend staat te knikken bij zinnen als  “Dus jij kwam voor een grote beurt” “Die koplampen gaan we even bijstellen” of “ Ik zet hem wel op de krik van de boel moet even flink doorgesmeerd worden” En dat is inderdaad een stuk vrouwvriendelijker

 

donderdag 19 mei

FC Twente wordt wegens fraude en financieel wanbeleid terug gezet naar de Jupiler League. Twente gaat nog in hoger beroep, maar dit is besloten door de KNVB. De vrouwen van Twente staan wel op het punt om kampioen van Nederland te worden. Maar in vrouwenvoetbal gaat het om andere bedragen. Laat ik het zo zeggen. Lionel Messi verdient in 3 dagen meer dan de voltallige vrouwenselectie van Twente in een heel jaar. 

Het is spijtig voor zo’n club uit die mooie regio, maar ja, je moet wel eerlijk spelen. 

Voor Willem II is het fijn want die blijft nu in de eredivisie.

Of niet, want als de straf voor Twente terug wordt gedraaid en Willem II verliest van NAC dan gaat NAC naar de eredivisie. 

Trouwens als NAC 2 keer wint van Willem II gaat het ook naar de eredivisie.En als De Graafschap het tweeluik wint van Go Ahead dan blijft De Graafschap in de eredivisie maar als Willem II wint van NAC dan mag De Graafschap ook verliezen en blijft Cambuur ook nog in de eredivisie behalve als Go Ahead wint en NAC ook dan gaan die natuurlijk naar de eredivisie en iemand anders niet. Kortom, het is in principe even duidelijk als de zomertijd. De wedstrijden beginnen in elk geval zondag om half drie….

 

EDWIN

Nee, om 12.30 en 16.45

 

 

PETER

Mooi, dan weten we dat.

 

Goedele Liekens heeft donderdagochtend seksuele opvoeding gegeven aan Kamerleden en scholieren in de Tweede Kamer. Die lessen zijn volgens Liekens belangrijk voor het 'bruto nationaal geluk'.

Niet alle partijen waren er; de vertegenwoordigers van christelijke fracties ontbraken. Want zoals iedereen wel weet. Die hebben nooit seks.

 

De gemeente Amsterdam heeft vorig jaar 190 miljoen verdiend met parkeergelden. Dat is 22 miljoen meer dan het jaar ervoor.

22 miljoen. Dat lijkt veel.

Maar met een paar uurtjes extra in het centrum zit je daar snel aan.

 

De Verenigde Arabische Emiraten zetten een vrouw het land uit of ze moet een boete betalen van 36.000 euro omdat ze privacy van haar man heeft geschonden. Ze had nl de telefoon van haar man gecheckt om te zien of hij haar bedroog. En dan zeg ik, er zijn natuurlijk veel belachelijke regels in de Verenigde Arabische Emiraten. …. Punt

er zijn natuurlijk veel belachelijke regels in de Verenigde Arabische Emiraten

 

vrijdag 20 mei

Leden van het Australisch olympisch team die voor de Spelen naar Brazilië afreizen, krijgen speciale condooms mee die beschermen tegen het zikavirus.

Ik stond er van te kijken. Het zikavirus komt van een mug.

En steekt die mug dan alleen op de plek waar normaal gesproken de condoom voor wordt gebruikt?

Of zijn het lichaamsbedekkende condooms?

Nee, wat blijkt. Het zikavirus kan ook overgedragen worden door seks. Maar dan denk ik. Waarom gaan die Australiers naar de Spelen? Toch om te sporten? Niet dus.

Die lopen vanaf dag 1 sucking en fucking door het Olympisch dorp.

Dat is alleen maar uitdagen met dat vrolijke kangaroe-gehup.

Dat is 24 uur van je Aussie=Aussie-Aussie Hoi, hoi hoi.

En het vreemde is dat wordt dus aangenmoedigd door het Australisch Olympisch Comité. En wat ik dan graag wil weten.

Waar in het Olympisch Dorp zit het Australische Dameshockeyteam.